Patnáct let na trhu s nemovitostmi

K největším a nejvýznamnějšímh realitním společnostem působícím na českém trhu s nemovitostmi je akciová společnost REAL SPEKTRUM. Byla založena v roce 1991 v Brně a od svého založení neustále expanduje. Díky síti svých poboček (v Blansku, Boskovicích, Hradci Králové, Ostravě, Pardubicích, Prostějově a Zlíně) dnes působí nejen v České republice, ale i v zahraničí (zastoupení v Basileji, Bratislavě, Madridu, Stuttgartu a Vídni).

V červnu 2005 skupina REAL SPEKTRUM výrazně posílila svou pozici na trhu nemovitostí v tuzemsku i v zahraničí, když do dvou společností skupiny, REAL SPEKTRUM s.r.o. a REAL SPEKTRUM Brno s.r.o., kapitálově vstoupilo konsorcium významných evropských a amerických firem se zaměřením na development, realitní investice a správu nemovitostí, stavebnictví a poradenství v oblasti trhu s nemovitostmi. Toto konsorcium bylo etablováno v Londýně pod obchodní značkou Rowan – Marks & Nash Real Estate Group.

Přestože společnost REAL SPEKTRUM byla na počátku především klasickou realitní agenturou, zajišťující prodej a pronájem nemovitostí, postupně rozšiřovala obor své působnosti, takže dnes už činnost klasické realitní agentury tvoří pouze část z celého spektra jejích činností. Kromě specialisty na zprostředkování prodeje a koupě, nájmu, pronájmu a podnájmu nemovitostí rezidenčních (byty, rodinné domy a rekreační objekty), komerčních (administrativní a obchodní komplexy), průmyslových (výrobní areály, skladové prostory a objekty) a pozemků (pro rezidenční, komerční i průmyslové využití) je REAL SPEKTRUM také uznávaným odborníkem na přípravu a realizaci veřejných dražeb a výběrových řízení. Vzhledem ke svým rozsáhlým zkušenostem se věnuje také tvorbě analýz realitního trhu a pořádání odborných konferencí. Dalším specifickým oborem činnosti je development projektů, ať už samostatný či zajišťovaný formou joint-venture ve spolupráci s partnerskými společnostmi. REAL SPEKTRUM zajišťuje u projektů také pozemkový pre-development. V neposlední řadě se společnost zabývá také správou nemovitostí.


REAL SPEKTRUM je členem řady sdružení a mezinárodních organizací, což přispívá k rozšíření sféry působnosti, k výměně informací a k pružné adaptaci na nové trendy ve světovém měřítku. Za zmínku stojí mimo jiné členství v Asociaci realitních kanceláří ČR (REAL SPEKTRUM jako jeden ze zakládajících členů), asociaci CEREAN, sdružující realitní kanceláře střední a východní Evropy, mezinárodním svazu realitních makléřů FIABCI, mezinárodním institutu realitních odborníků IREI a v národní asociaci realitních kanceláří Slovenska NARKS. REAL SPEKTRUM také úzce spolupracuje s Magistrátem města Brna, Regionální rozvojovou agenturou jižní Moravy a brněnskou obchodní a hospodářskou komorou, jejíž je členem.

Ojedinělým projektem, jehož cílem je poskytovat poradenství i osvětu v oboru realit zejména fyzickým osobám, je pořad Realitní magazín, který je vysílán nejen jihomoravskou regionální kabelovou televizí, ale je k dispozici také na webových stránkách společnosti (www.realspektrum.cz). V jednotlivých 15minutových dílech se REAL SPEKTRUM věnuje jednotlivým aspektům realitního trhu. Kromě toho vydává čtvrtletník NEMOVITOSTI INFO, ve kterém přináší aktuální informace a trendy z jednotlivých segmentů obchodu s nemovitostmi nejen ve městě Brně, a ve kterém také informuje o společenských, kulturních a sportovních událostech, na nichž se společnost podílí (rovněž je k dispozici na www.realspektrum.cz).


Kromě těchto poradenských projektů REAL SPEKTRUM zpracovává pro potřeby Magistrátu města Brna detailní analýzy tuzemského realitního trhu ve všech jeho segmentech – od pozemků přes kancelářské, obchodní a rezidenční nemovitosti až po průmyslové a logistické plochy, se zvláštním zaměřením na jihomoravský region s druhým největším městem ČR Brnem.

 
REAL SPEKTRUM se jako generální partner podílí na organizaci pravidelných realitních konferencí v Brně. Těchto konferencí se pravidelně účastní zástupci vlády, municipalit, státních institucí, odborných a zaměstnavatelských svazů, zástupci komerčních a hypotečních bank, developerů, realitních investorů, velkých stavebních firem, realitních agentur a poradců. Vedle výše uvedených konferencí je REAL SPEKTRUM také aktivním účastníkem řady dalších realitních akcí pořádaných jinými subjekty. Zástupci společnosti například pravidelně vystupují na konferencích a diskusních setkáních Stavebního fóra.


Kromě těchto odborných setkání společnost pravidelně prezentuje projekty, na nichž se podílí, na prestižních tuzemských, ale i na zahraničních veletrzích (například veletrhy Urbis v Brně, MIPIM a MAPIC v Cannes, Expo Real v Mnichově).

Základním kritériem společnosti je vždy spokojený klient, pro kterého je rozhodující kvalita servisu, spolehlivost, flexibilita a v neposlední řadě i profesionální přístup, který je krédem každého člena našeho týmu. Dodržováním těchto zásad a díky následné spokojenosti klientů se vypracovala společnost REAL SPEKTRUM, a.s. mezi špičkové reprezentanty obchodu s nemovitostmi, a vybudovala si tak silné a stabilní postavení na realitním trhu.

04.05.2006 | tz - REAL SPEKTRUM

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444