Patchwork je nestárnoucím trendem

Oblíbená patchworková dlažba série Tassel z nabídky Los Kachlos je k dispozici ve třech barevných provedeních. A hodí se opravdu do každého domu. Formát 20 x 20 cm, cena od 1.148 Kč/m²

Oblíbená patchworková dlažba série Tassel z nabídky Los Kachlos je k dispozici ve třech barevných provedeních. A hodí se opravdu do každého domu. Formát 20 x 20 cm, cena od 1.148 Kč/m²

Patchwork, původně specifická technika z oblasti textilií, proniká i do dalších sfér. Nově například do světa obkladů a dlažeb. Chcete ozvláštnit svůj interiér i exteriér a využít přitom svou fantazii? Poskládejte si vlastní patchwork! Volit přitom můžete jak tradiční, tak i moderní či rustikální styl.

Zřejmě nejstarší dochovaný patchwork pochází z Číny z 8. století, jedná se o buddhistické roucho sešité z pestrých hedvábných látek. Velkou oblibu si pak tato technika, která je založena na sešívání malých, různě barevných kousků látek tak, aby vytvářely geometrické vzory, získala v Anglii 17. století. Kolem druhé světové války popularita patchworku načas utichla, aby se s velkou pompou vrátila v dnešní době. To už ovšem nejen na poli textilu.

Popularita patchworku v interiérovém designu je velká, zvlášť pokud jde o keramické obklady a dlažby. Architekti tyto materiály rádi využívají nejen v koupelnách, ale i v obytných prostorách, kuchyních, v designových prodejnách, kavárnách nebo restauracích. Stejně jako v případě textilních výrobků jde i v případě obkladů a dlažeb o nahodilé kombinace různých dekorativních prvků. A výběr je skutečně široký.
 
Vybírat je možné od střízlivých vzorů až po ty výrazné, barevné ba dokonce křiklavé. Velmi oblíbené jsou secesní či maori vzory či dekory inspirované renesancí a antikou. Stejně jako u jiných dlažeb jsou i tyto materiály svým použitím zcela univerzální. Slouží tedy jako obklad i dlažba prakticky ve všech obytných prostorách a dokonce i v exteriéru. Na trhu totiž existují i mrazuvzdorné a protiskluzné série, které lze použít jak na terasách, tak i schodištích nebo k bazénu.

Vzory si může každý stavebník sám libovolně kombinovat, alternativou jsou pak větší dlaždice s již vyskládaným patchwork designem. Obvyklé je, že patchworkový dekor je kombinován se základní jednobarevnou dlažbou. Nechte se inspirovat tipy z nabídky Los Kachlos, které osvěží každý interiér.

 
Patchwork může být i v jemných barvách, třeba jako v případě série Micro.
Formát 20 x 20 cm, cena od 1.299 Kč/m²
 
 
Dlažba ála patchwork nemusí zakrýt celou plochu. Skvěle vynikne i jako dekorační pásek, například v sérii Liverpool.
Formát 20 x 20 nebo 10 x 10 cm, cena od 999 Kč/m²
 
 
Renesanční Itálie ožívá v sérii Milano z nabídky Los Kachlos. Ozdobte si obklad tímto patchworkovým dekorem, ozvláštníte tím svůj interiér.
Formát 20 x 20 cm, cena od 1.299 Kč/m²
 
 
Série Vodevil je inspirovaná secesní tvorbou Alfonse Muchy.  Ať už dekory poskládáte jakkoliv, bude z toho doslova uměleckého dílo.
Formát 20 x 20 cm, cena od 1.298 Kč/m²
 
 
Chcete patchwork, ale v jemných tónech? Zkuste sérii Svenska, kde jednotlivé prvky můžete skládat do obrazců i nahodile.
Formát 20 x 20 cm, cena 1.298 Kč/m²
 
 
Oblíbená série Comillas vyniká zajímavými vzory i dokonalou patinou.
Formát 20 x 20 cm, cena od 1.148 Kč/m²
 
 
Dlažba ála patchwork vynikne skvěle i na terase. Využít lze například exteriérovou sérii D´Anticatto
Cena 1.199 Kč/m²
 
Exteriérová dlažba Streets nabízí velmi jemné vzory v šedé barvě. Skládat je lze jak pravidelně, tak i nahodile.
Formát 20 x 20 cm, cena 1.398 Kč/m²
07.11.2018 | PR
  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444