Parní vysavač: ano nebo ne?

Na trhu se vyskytuje spousta technologií, které dopomáhají k úklidu domácnosti. Výjimkou nejsou ani vysavače, z jejich nabídky si lze pohodlně vybrat. Oblibu si získal například parní vysavač, který k úklidu využívá horkou páru, díky níž se uvolňují nečistoty, a následně se z povrchu odsává přebytečná voda. Nejvíce se osvědčil při údržbě velkých ploch a specifických povrchů.

Výhody parního vysavače

Parní vysavač, který dovede výborně vyčistit třeba i spáry mezi dlaždicemi, je vhodné si pořídit z mnoha důvodů. Když by se měly vyjmenovat, určitě by se neměla opomínat schopnost účinného dezinfikování plísní nebo bakterií. Další pozitiva se týkají samotné páry, která dokáže likvidovat alergeny, plísně a bakterie. Její množství je pak možné regulovat. A vzhledem k systému využití páry je tu i jeden klad pro ty, kdo chtějí být šetrní k životnímu prostředí. Ekologičnost úklidu parním vysavačem zajistí skutečnost, že k vysávání používá pouze vodu. Jako bonus je pak zajímavé následující: jistě si dovedeme všichni představit vysávání koberce. Parní vysavač lze ale rovněž použít jako mop!

Jeho nevýhody

Aby byl článek férový a objektivní, měla by být zmíněna také rizika, která zakoupení tohoto spotřebiče obnáší. Mezi provozními důvody, které by mohly zákazníka odradit, patří velká hmotnost takového vysavače. Někomu zase nemusí vyhovovat potřeba doplňování vody. Objektivním důvodem pak je zcela beze sporu vysoká finanční nákladnost. Opomenout by se nemělo ani varování, aby nikdo parní vysavač nevyužíval k uklízení materiálů citlivých na teplo. 
 
Pokud jste zvážili všechny tyto aspekty, je důležité se s prodejcem poradit ohledně dalších souvisejících záležitostí. Jak se to má s objemem nádrže, s doplňováním vody, nebo s příslušnými nástavci. 
16.03.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444