Pamatujte na bezpečnost vánočních dekorací

Strávit čas s rodinou je pro mnohé ta nejdůležitější část vánočních svátků. Jsou to dny, kdy můžete váš interiér, zahradu či celý dům rozzářit světelnými řetězy či vánočními dekoracemi. S těmito příjemnými a radostnými okamžiky se pojí i rodinné aktivity, které vás mohou rozptýlit a vy tak můžete snadno zapomenout, jak nebezpečné mohou některé z dekorací být.

V případě, že nechcete investovat přímo do nových rozvodů, je ideálním řešením přepěťová ochrana. Skvělým pomocníkem vám mohou být i časové spínače, které se budou starat o to, aby váš dům zářit vždy v ten pravý čas.

K ochraně vaší dekorace, ale zároveň i spotřebičů v domácnosti výborně poslouží přepěťová ochrana Sencor SSP 580. Její princip spočívá v tom, že zabezpečí napojené přístroje před velkými rozdíly napětí. Přepěťová ochrana zvládne zabezpečit citlivou elektroniku v domácnosti před přepětím v elektrické síti. Sencor SSP 580 má navíc dva USB porty pro napájení nejrůznějších zařízení – telefonů, tabletů atd. Tato přepěťová ochrana disponuje i funkcí master – slave, která má funkci odpojení spotřebičů od napájecí sítě po vypnutí řídícího spotřebiče. To je důležité pro úsporu elektrické energie. Doporučená cena 1.149 Kč.

Elegantním řešením pro zapomětlivé nebo pro ty, a právě pro ty, kteří chtějí, aby se jejich vánoční výzdoba spouštěla vždy v daný čas, je digitální časový spínač Sencor SST 13D s LCD displejem. Ten může ve stanovených časových intervalech zapínat a vypínat spotřebiče napájené střídavým elektrickým proudem s napětím 230 V. SST 13D má celkem 8 spínacích programů, navolit si tak můžete například určitý den a čas s přesností na hodiny i minuty. Pro snadné ovládání můžete využít režimy ručně zapnuto, automatický provoz a ručně vypnuto. Dostupný za cenu 319 Kč.

Pro ovládání venkovní výzdoby je vhodný časový spínač Sencor SST 12MDO, je odolný teplotě do -10 °C, ale zvládne i vyšší teploty až do +40 °C. Stupeň krytí je 44, udává odolnost spínače proti vniknutí cizího tělesa a proti stříkající vodě. Tento časový spínač je určen pro spotřebiče napájené střídavým síťovým napětím 230 V ve stanovených časových intervalech. Za den se může zapnout a vypnout až 48krát. Nastavení požadovaného času je velice jednoduché, otočením celého disku nastavíte aktuální čas. Čas zapnutí nastavíte zamáčknutím příslušných dílků rozmístěných po obvodu otočného kolečka pomocí špičatého nástroje, jako je například tužka. Jeden zasunutý dílek znamená zapnutí napájení na dobu 15 minut. Doporučená cena je 219 Kč.



Více informací na www.sencor.cz.
28.11.2017 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Yale

    Firma Yale vyrábí klíče, zámky a bezpečnostní systémy a dodává je milionům lidí do více než 125 zemí celého světa. Jako jedna z nejstarších mezinárodních značek patří Yale mezi nejznámější a nejrespektovanější jména mezi výrobci zámků. V její historii najdete zásadní novace pro celý průmysl. Představuje kvalitu, design, spolehlivost, důvěru a co je nejdůležitější – bezpečnost. Cílem společnosti Yale je dát zákazníkům pocit bezpečí, aby si mohli plně užívat života bez starostí a mít volnost výběru.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444