Pálené zdivo PROFIBLOK - tradice, která se vyvíjí s požadavky doby

Nulová spotřeba energie, to je hlavní téma při stavbě domů, škol a budov od roku 2020. Všechny budovy se nyní musí stavět s téměř nulovou spotřebou energie. Také společnost KM Beta k tomu má co říct. Pálená cihla KMB PROFIBLOK se totiž vyznačuje přesně těmi potřebnými vlastnostmi. Navíc je pevnější a levnější než pálené cihly konkurenční a v tuto chvíli ještě zlevněná o 49 %.

Pasivní domy jsou charakterizovány snížením spotřeby energie na nejmenší možnou míru, aby  se zajistil požadovaný stav vnitřního prostředí a minimalizovaná spotřeba primární energie z neobnovitelných zdrojů. 

Tepelně izolační vlastnosti

Návrh a realizace pasivního domu neřeší jen hodnota tepelně izolační schopnosti prostupu tepla vnější stěny, ale i souhrn opatření vedoucí k tomuto cíli jako:

• Tvarové řešení stavby s minimální plochou opláštění.
• Orientace stavby ke světovým stranám.
• Využití obnovitelných zdrojů energie.
• Správné řešení konstrukčních detailů.
• Co nejnižší součinitel prostupu tepla u výplní otvorů a v neposlední řadě i u vnějších stěn.

Jednou z funkcí vnější stěny je zajištění statiky a tepelné ochrany. Tradiční konstrukční materiály jako beton, vápenopískové materiály, nebo pálené materiály, mají výborné mechanické vlastnosti, ale horší tepelně izolační. Naopak nejlepší tepelně izolační materiály jako polystyrén, minerální izolace, izolační pěny apod., mají výborné tepelně izolační vlastnosti a špatné mechanické vlastnosti.

 

Snižování tloušťky

Tradiční materiály pro dosažení tepelně izolačních schopností doporučených pro pasivní domy již vyčerpaly své limity (zvyšování počtu dutin, snižování tlouštěk stěn a jejich vylehčování). Jsou dvě cesty – vyplňování těchto materiálů různými izolanty, nebo cesta, kterou volí KM Beta u svých zdicích prvků PROFIBLOK. Ta cesta je snižování tloušťky nosných stěn při zvyšování jejich mechanických vlastností a dodatečné zateplování, kdy tloušťka izolantu umožní volitelnost výsledných hodnot součinitele prostupu tepla stěny.
 
PROFIBLOK 300 byl navržen pro větší zatížení, výstavbu vícepodlažních staveb při subtilní tloušťce nosného zdiva a s vyšší objemovou hmotností materiálu 1860 kg/m³, která zajišťuje vysokou tepelnou akumulaci na vnitřní straně vícevrstvé stěny.
 
KM Beta vyrábí zdicí materiály PROFIBLOK pro nosné stěny v tloušťkách 300, 240, případně 175 mm ve variantách broušené a nebroušené. Nabízí tím své řešení pro výstavbu budov s téměř nulovou spotřebou energie. Největší úkoly tak budou kladeny na projektanta, skloubit všechny požadavky architektury, statiky, funkčnosti a energetiky.

Podrobnosti o akci naleznete v aktualitách na www.kmbeta.cz.
17.03.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • LB Cemix, s.r.o.

    Společnost LB Cemix patří mezi přední výrobce stavebních hmot a je dodavatelem špičkových zateplovacích systémů Cemix THERM s evropskou kvalitou. Široký sortiment fasádních materiálů nabízí nepřeberné množství různých variant realizace fasády. Značka Cemix je známá nejen v České republice, ale i v rámci středoevropského trhu.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444