PRO100 - Software pro vizualizace interiérů a návrhy nábytku

PRO100, program pro zakázkové výrobce nábytku, truhlářské firmy, prodejce nábytku a bytové architekty, umožňuje rychlé navrhování nábytkových konstrukcí a celých interiérů s výslednou 3D vizualizací. Je jednoduchý, intuitivní a ne tak složitý na ovládání jako programy CAD/CAM.

Na tuzemském trhu je program PRO100 firmy Ecru Software prodáván již od roku 2003 a k dnešnímu dni firma registruje tisíce prodaných licencí. Software je vhodný pro navrhování kuchyní, koupelen, šatních a vestavěných skříni, kanceláří a dalších atypických interiérů. Výstupem jsou kvalitní vizualizace pro zákazníka, cenové kalkulace a pro výrobu výkresová dokumentace, seznamy prvků, materiálů a přesný kusovník s možností exportu do nářezového plánu. 

Jednoduchý a intuitivní

Navrhování se provádí intuitivně – sestavováním nábytkových modulů z jednotlivých dílců a komponentů přímo v 3D prostředí. Během pár minut lze navrhnout celý interiér nebo jednotlivý atypický kus nábytku. Pro navrhování můžeme využít již hotové moduly a komponenty z bohatě zásobené knihovny, které lze dle potřeby modifikovat a vytvářet tak vlastní výrobkové řady, nebo můžeme snadno vytvářet vlastní atypické prvky dle individuálních požadavků zákazníka.

Konstrukce jako v reálném prostředí - pomocí desek

Při individuálním projektování pracujeme s již hotovým objektem – deskou, kterou si jedním kliknutím umístíme na libovolnou stěnu či podlahu virtuální místnosti. Desky se chovají jako reálný materiál, takže je lze dorazit těsně k sobě, aniž by došlo k jejich vzájemnému průniku. Vlastnosti desky (rozměry, tvar a dezén) můžeme spolu s jejím názvem nadefinovat předem a kdykoliv během práce je můžeme změnit. A to buď parametricky, tzn. zadáním přesných údajů k příslušným parametrům, anebo mechanicky, tj. tažením pomocí myši, přičemž se automaticky přizpůsobují všechny rozměrové údaje. Určité rozměry lze uzamknout, aby se při následných změnách tvaru a velikosti sestavy neměnily. Tloušťka materiálu se uzamyká automaticky.

K vytváření nepravidelných tvarů (lichoběžníky, mnohoúhelníky, ovály, oblouky aj.) slouží editor tvaru, který zobrazuje kótování dílce včetně hodnot úhlů a poloměrů oblouků. Dezén a barvu objektu změníme jednoduchým přetažením myší vybraného materiálu z knihovny nebo hromadnou záměnou jedné barvy či textury za jinou.
bydlinek

Jak se v programu PRO100 pracuje?
Pro názornou ukázku si prohlédněte videa na profilu youtube.com.

 

Knihovny nábytku, prvků a materiálů

Bohatá knihovna, která je součásti programu PRO100, obsahuje množství příkladového nábytku a prvků jako jsou úchytky, nožičky, drátěné programy, svítidla, kuchyňské spotřebiče, sanitární keramika apod. K dispozici je rovněž aktuální nabídka dezénů předních dodavatelů materiálů pro výrobce nábytku a design interiérů jako například: Kronospan, Egger, Pfleiderer, a další. V programu lze rovněž používat vlastní dezény, nafocené nebo stažené z internetu. Program umožňuje rovněž import 3D objektů ve formátu 3DS nebo OBJ a ukládání těchto objektů do vlastních knihoven prvků.

Používáte kování firmy BLUM při výrobě nábytku? Program PRO100 umí importovat skříňky vytvořené v programu DYNAPLAN, včetně seznamu kování a přířezů pro výrobu.

Vizualizace

Vykreslování v programu je postaveno na technologii OpenGL, což znamená téměř okamžité generování vizualizace. Rychlost vizualizace umožňuje navrhovat a upravovat projekt okamžitě a veškeré změny konzultovat přímo se zákazníkem. Kvalitu výsledných náhledu lze ovlivňovat množstvím nástrojů, jako například: zrcadlení, možnost určení texturám (povrchům) míry odlesku, úprava úrovně antialiasingu, výška, směr, barva a intenzita přirozeného (slunečního) osvětlení, nastavení intenzity, svítivosti a také barvy jednotlivým zdrojům halogenového osvětlení, efekt fluorescence, efekt 3D mapování textur atd.

Od návrhu k výrobě

Pro výrobu je možné vytisknout kótované technické nákresy. Samozřejmostí je přesný, automaticky generovaný kusovník, seznamy prvků, výpočet spotřeby materiálů nebo cenová kalkulace pro zákazníka dle předem nadefinovaných cen. Software rovněž spolupracuje s programem CUT100 pro optimalizaci nářezových plánu, který firma nabízí jako samostatný program.

Novinky PRO100 verze 5.45:

Hlavní novinkou poslední verze programu PRO100 je nový způsob kótování, to znamená možnost automatického kótování nebo manuální vynášení kótovacích čar a práce ve vrstvách. Velmi užitečnou funkci je nový způsob zarovnávání objektu pomoci přichytávacích ploch, takzvané "snapování". Nové jsou možnosti zapamatování různých pohledu na projekt a v neposlední řadě nástroj kapátko pro přenos textur mezi objekty.

Demo verze ke stažení zde: http://cz.pro100.eu/demo-verze
Více aktuálních informací se můžete dozvědět zde: https://www.facebook.com/PRO100.3d
10.11.2015 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444