POWERHOUSE - sjednocující síla našeho domova

Dálkový ovladač je příslušenstvím výrobků spotřební elektroniky.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Přistup firmy POWERHOUSE vychází z představy, že celý dům či byt je komplexem elektrických a elektronických zařízení, které můžeme společně řídit a ovládat. Jednoduše řečeno, nabízí možnost, jak získat dálkový ovladač k celému domovu.
Jistě jste o tom někdy již sami uvažovali: Bylo by příjemné moci dálkovým ovládáním k TV snížit například intenzitu osvětlení, zhasnout v předsíni nebo změnit teplotu v sousední místnosti. Bylo by užitečné při odchodu z bytu jedním tlačítkem vypnout světla a třeba naopak zapnout internetovou kameru. Bylo by dobré, kdyby se noci světla v chodbě rozsvěcela sama při každém pohybu. Když někdo zvoní, bylo by skvělé, kdybyste v televizi mohli viděti situaci před svým domem.
K tomu, abyste si tato přání splnili, není třeba budovat nová vedení či objednávat specializovanou firmu. Signály k tomuto ovládání se mohou šířit rozvody elektrického proudu - protokolem X10. Většinu zařízení si můžete nainstalovat sami. Ve Spojených státech se využívá této možnosti v 70 procentech obytných domů. Základní technologie je tedy léty ověřená. Možností k přenosu signálu je několik: Spotřebiče, které jsou přímo v síti, vypínače a výstupy ze zásuvek elektrického proudu lze ovládat prostřednictvím signálů šířených v této síti - protokolem X 10. Svá rozhodnutí můžete předávat infra signály dálkového ovládání a tam, kde tyto kanály nestačí, používají například kamery bezdrátovou komunikaci WiFi.
Sytém POWERHOUSE můžete ovládat: dálkově - prostřednictvím telefonu, IR a RF dálkových ovládačů, časově - prostřednictvím Mini Timeru, nebo PC interface, lokálně - pomocí jednotlivých stolních či lokálních ovladačů. Produkty, které z celého světa dováží a kompletuje ostravská firma POWERHOUSE, nás vedou k chápání jednotlivých elektrických a elektronických prvků v domácnosti nikoliv jako oddělených předmětů či spotřebičů, ale jako soustavu, kterou je možno bez velkých obtíží a s nevelkou investicí lépe ovládat. Pokud o této možnosti uvažujete, cenově nejpřístupnější je pořídit si některou ze sestav, která splní vaše představy. Tento postup je výhodnější, než začít pořizováním jednotlivých komponent.
01.08.2003 | Josef Morávek

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444