POROTHERM DŮM hravě jako skládačka

Uvažujete o výstavbě vlastního rodinného domu? Bojíte se neseriózních firem a nekvalitně provedené výstavby? A nevíte, jak začít, abyste se podobným problémům vyhnuli už na začátku? Velmi dobré rady můžete najít třeba ve skládačce „Filip a Julie staví dům aneb Na co si dát při stavbě domu pozor“, kterou vydal program  výstavby rodinných domů POROTHERM DŮM.

Skládačka velmi přehledným a zároveň hravým způsobem přináší všechny informace o tom, co je nutné si při výstavbě ohlídat. Její součástí je i příběh mladé dvojice, Filipa a Julie, zpracovaný formou komiksu, který jednoduše vysvětluje, jak funguje program POROTHERM DŮM a jakých starostí dokáže stavebníky zbavit. Tohoto praktického rádce lze získat zdarma jako bonus ke katalogu domů POROTHERM DŮM Wienerberger, je také součástí katalogu typových domů G Servis nebo je možné si jej vyžádat spolu se všemi dalšími prospekty na zákaznické lince POROTHERM DŮM Wienerberger na tel.: 844 111 123.

Program výstavby POROTHERM DŮM Wienereberger byl zahájen v srpnu 2002 a spolu se společností Wienerberger se na něm podílejí i další významné firmy ze sektoru stavebnictví: Lasselsberger (obklady a dlažby), Bramac (střešní krytiny), Rockwool (tepelné izolace pro šikmé a ploché střechy, podlahy a technické izolace), Schiedel (komínové systémy), Baumit (malty a omítky), Degussa Stavební hmoty (hydroizolace) a ALULUX (rolety Protherma). Zájemci o bydlení také mohou získat zvýhodněnou hypotéku u České spořitelny. Do programu, jehož záměrem je podporovat kvalitní výstavbu u nás, se do dnešního dne zapojily více než dvě stovky stavebníků a velká část z nich už dnes spokojeně bydlí ve svém "POROTHERM DOMĚ".

 

Pro všechny realizované domy přitom platí stejně přísné podmínky - musí projít kontrolou kvality výstavby provedenou nezávislým institutem (TZÚS Praha nebo CSI Praha), jejímž cílem je prověřit, zda realizované domy vyhovují kritériím jakosti, která jsou nastavena programem POROTHERM DŮM. V případě splnění všech podmínek pak dům získá certifikát  kvality.

  
Na stavebníky jsou v rámci programu kladeny pouze dvě základní podmínky – realizace stavby stavební firmou zapojenou do programu POROTHERM DŮM, která při stavbě z určeného stavebního materiálu postupuje podle předem stanovených kritérií jakosti. Výstavba přitom může probíhat podle vlastního návrhu nebo lze využít některý z typových projektů. V této oblasti se nejrozsáhlejší spolupráce rozvinula se společností G SERVIS CZ, která patří mezi partnery programu a  podle jejíchž návrhů staví nejvíce zájemců. Program POROTHERM DŮM umožňuje vybrat si ze dvou možností – stavby domu „na klíč“, nebo dokončení hrubé stavby s možností pozdějšího doplnění smlouvy na dům „na klíč“.

Velmi výhodnou „pojistku" pro investory představuje Garanční list. Ten získává každý stavebník při podpisu smlouvy o dílo a zaručuje, že v případě vyhlášení konkursu nebo likvidace stavební firmy v průběhu stavby domu, může nová stavební firma, která se ujme díla, požadovat úhradu prokázaných vícenákladů na převzetí stavby, a to až do výše 250 000 Kč z prostředků garančního fondu.


 


Pro velký zájem o program byl na svět uveden již třetí katalog POROTHERM DŮM 2005 – 2006. V rámci nabídky typových domů se v něm poprvé představuje přízemní bezbariérový dům Apollon, který nabízí řešení kvalitního bydlení i lidem s omezenými možnostmi pohybu.

31.01.2006
  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444