Ozvučte si bydlení. Skrytě, bezdrátově i designově

Reprosoustava Largo

Reprosoustava Largo

Zimní období tak nějak přináší více času na domácí relax. Oblíbená hudba z kvalitního ozvučení od českého výrobce Dexon ho jistě příjemně doplní.

Klasické ozvučení obývacího pokoje

Doba klasických „reprobeden“ se opět vrací. Mnozí uživatele plastových udělátek, pyšnících se nápisy „mp3“ a „Bluetooth“ konstatují, že „to prostě nehraje“. Chtějí více. Dexon jim vychází vstříc. Nabízí zvukovou kvalitu, výborné řemeslné zpracování, prostě kus nábytku, který potěší vzhledem i zvukem. Řeč je o reprosoustavách Largo, které získaly ta nejlepší ocenění. Vyrábí se v regálovém i sloupovém provedení.

Jejich vzhled je praktický a luxusní zároveň. Horní a přední (nakloněná) stěna je matně černá, potažena speciální folii imitující kůži. Boční a zadní stěna je tmavě hnědá, s barevným nádechem dřeva třešně. Přední rámeček s průzvučnou tkaninou je odnímatelný.

Již při prvním poslechu se nadchnete pro zvukovou vyváženost. Žádné zaduněné basy, žádné ucinkané výšky, zastřené středy. Ne, u řady Largo čekejte zvukovou kvalitu, čistotu projevu a zvuk, který vás neunaví ani po hodinovém poslechu. Reprosoustavám Largo je jedno, jestli je zapojíte na stereo nebo do domácího kina. Svou práci odvedou na jedničku.
 

Hudební kulisa s displejem na zdi

Ne vždy je chuť a místo na instalaci klasických reprosoustav. Ať už se jedná o pracovnu, pokoje, kuchyň anebo koupelnu, reproduktory můžeme vestavět do stropu. Reproduktory poté s interiérem krásně souznějí. Vybírat můžete s celé řady tzv. podhledových reproduktorů Dexon řady RP. Ozvučení je nenápadné, pouze poblíž vypínačů osvětlení zabudujete „chytré krabičky“ – nástěnné přehrávače Dexon řady MRP.

Tyto přístroje mají v sobě přehrávač audia a videa, zesilovače, dotykový displej a hlavně spojení Bluetooth a na internet přes kabel nebo WiFi. Napájejí se rovnou z 230 V, není potřeba žádný překážející adaptér. Nejkomfortnější model MRP 4205 umí ozvučit dokonce čtyři místnosti a je to vlastně nadupaný 7“ tablet s Androidem, včetně napájení i zesilovačů.

Předností nástěnných přehrávačů Dexon je jejich komfort a to, že v domácnosti nikde nic nepřekáží a hudba je vždy snadno dostupná, navíc i přes aplikaci v tabletu nebo smartphonu.
 
 

Bezdrátové nenápadné ozvučení

Máte rádi minimalizmus? Nechcete, aby ozvučení bylo vidět, ale přesto fungovalo?
Dexon šel dál a vyvinul aktivní stropní ozvučení. To jediné, co je přiznáno, jsou reproduktory ve stropě. Ty ale interiér nijak nenarušují, protože vidíte pouze jejich bílé mřížky (a ty mohou mít jakoukoli jinou barvu stropu).
 
Na zdi již není žádný displej, ovládání ozvučení se děje výhradně tabletem nebo smartphonem. Tato vychytávka je umožněna skrytým zesilovačem u reproduktorů a vysíláním hudby přes Bluetooth nebo WiFi.
 
I montáž je opravdu snadná. Do stropu umístíte některý z vestavných zesilovačů Dexon řady JPM. Dále dva podhledové reproduktory,  ty propojíte a můžete začít ihned streamovat hudbu z aplikace ve smartphonu, tabletu, televizi, notebooku nebo stolním počítači.
 
Hudbu můžete posílat přes Bluetooth, nebo WiFi pomocí aplikace Muzo Player (zdarma), nebo pomocí jakékoli jiné v systému DLNA nebo AirPlay. Hudbu pak „čerpáte“ ze smartphonu, z  internetu nebo ze svého domácího či cloudového úložiště. Aplikace je jen ovládací. Znamená to, že v aplikaci jen určíte, které internetové rádio nebo playlist se má přehrávat a toť vše. Tablet můžete vypnout, protože zesilovač se přímo spojí s daným internetovým rádiem a tak již tablet nepotřebují a hlavně ho nevybíjejí.
 
 
Blíže se o systému bezdrátového ozvučení dozvíte na adrese www.dexon.cz/bezdratove-ozvuceni. Specialisté z Dexonu vám rádi poradí, jaké ozvučení vybrat a jak jej provést. Vždyť jako výrobci mají 23letou praxi.
26.11.2018 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444