Oživte svou zahradu – teď je nejvyšší čas

Konečně můžete trávit volné chvíle na zahradě? Pojďte si ji pořádně zútulnit. Díky několika doplňkům se z obyčejné zahrady stane oblíbené místo k relaxaci i rodinnému posezení.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Květináče můžete vybírat z rozličných stylů.

S přicházejícím teplým počasím trávíme na zahradě čím dál více času. Ať už jen jako relaxaci na slunci nebo za účelem aktivního odpočinku s rukama v záhonku. Zahrada funguje i jako místo k setkávání s přáteli a rodinou u grilování. I proto stojí za to, aby vypadala udržovaně a útulně. Jak na to? Na výběr máte z celé řady praktických a hezkých dekorací, které k tomu dopomůžou. Pojďte si i vy udělat svou zahrádku krásnější.

Květináče pro každou zahradu


Nejkrásnější zahradní dekoraci umí vytvořit sama příroda. A vy jí můžete pomoci to trochu zorganizovat. Okrasné keře, květiny i bylinky zasaďte do květináče, který bude ladit ke stylu vaší zahrady. Jestliže milujete provensálský a rustikální styl, sáhněte po zinkovém květináči. Pokud si potrpíte na výstřelky, zkuste beton nebo originální květináč ve tvaru hydrantu. Šanci by rozhodně měla dostat i klasika. Krásně se budou vyjímat dřevěné, hliněné i proutěné květináče. Aby vaše zahrada nepůsobila kýčovitě, držte se raději ale jen jednoho stylu.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Jednoduché a stylové kašny budou dominantou každé zahrady.

Fontána jako dominanta zahrady


Chybí vaší zahradě hlavní dekorativní prvek? Napravte to zahradní kašnou či fontánou, která může posloužit i jako praktické pítko pro ptáky. Zvuk tekoucí vody je navíc velmi uklidňující. Vybírat můžete z klasických kamenných fontán, z imitace kamene nebo z dřevěných. Kamenné fontány dodají zahradě historický nádech, dřevěné pak navodí atmosféru venkova. Pro moderněji laděné zahrady sáhněte po některé z designových geometrických kousků. Fontána by měla být spíše na stinném místě, kde může vhodně doplňovat zahradní posezení. Instalaci raději svěřte do rukou odborníkovi, který zajistí, že voda poteče opravdu jen tam, kam má.


Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

I ptačí budky mohou být skvělým doplňkem zahrady.

Krmítka a budky pro ptáky stylově


Chcete mít na zahradě pořádně živo? Udělejte ji útulnou pro všemožné ptactvo díky ptačím budkám. Ty je ochrání před nepřízní počasí i před dravci. Kromě klasických dřevěných můžete pořídit i hravé barevné budky, které upoutají hlavně dětské oči. Střízlivější variantou pro decentněji laděné zahrady jsou například krásné designové budky z bílé keramiky. Stejně stylová můžete ptáčkům pořídit i krmítka, klasickým dřevěným konkurují minimalistická nerezová krmítka.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Jemné dekorační osvětlení zvýrazní nejen rostliny v květináčích.

Osvětlení pro večerní pohodu


Využívejte zahradu nejen ve dne. Krásná může být i po setmění. Zahradní osvětlení je přesně to, co vám do teď chybělo ke zpříjemnění večerního posezení na čerstvém vzduchu. Která místa byste rozhodně neměli zapomenout osvětlit? Z praktického hlediska osvětlete všechny pěšinky a chodníky, k tomu slouží celá řada solárních osvětlení. Ta se vyrábí buď jako zápich, zápustná nebo i jako imitace kamene, který vedle pěšinky položíte. Velkou výhodu mají v tom, že jsou energeticky nenáročná. Dále si můžete osvětlit zajímavé prvky v zahradě, což může být třeba okrasný keř nebo fontánka. Využít k tomu můžete i různé typy světelných řetězů. Je to jen na vás.
03.05.2018 | redakce

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444