Ingredience korpus 4 celá vejce 10 dkg cukru krystal 5 lžic horké vody 20 dkg polohrubé mouky 1 kypřící prášek do pečiva hrubá mouka na vysypání marmeláda krém: 500 g kompotu ze sezónního ovoce (jablka, hrušky, lze i ananas, mandarinky, jahody...) + nálev 1 33% šlehačka 1 vanilkový (nebo kokosový) puding bez vaření 1 ztužovač šlehačky |
Příprava Ušlehejte vejce s cukrem, 5 lžic horké vody s moukou, práškem a těsto upečte v kulaté dortové formě, kterou jste vymazali a vysypali. Po upečení nechte korpus vychladnout, v polovině jej rozkrojte, potřete marmeládou, přiložte horní díl a vložte zpět do dortové formy. Všechny ingredience na krém vložte do uzavíratelné nádoby a s ní pak třeste zhruba 1 minutu. Krémem potřete korpus a dort nechte do druhého dne uležet v lednici. |
Nejlepší podzimní recept
Vaříme z dýní, hrušek, jablek a připravujeme zvěřinu
Pošlete nám Vaše oblíbené podzimní recepty a vyhrajte pánev TEFAL ENJOY s nepřilnavým povrchem.
Vaříme z dýní, hrušek, jablek a připravujeme zvěřinu
Pošlete nám Vaše oblíbené podzimní recepty a vyhrajte pánev TEFAL ENJOY s nepřilnavým povrchem.
Co jiného uvařit nebo upéct z hrušek a jablek?
Hruškový koláč s mandlemi
Pozdně letní jablečný koláč
Tvarohový koláč s hruškami