Ovocná třasavka

Rádi zkoušíte nové recepty? Slyšeli jste už o dortu, který stačí protřepat a nechat uležet? Se zajímavým recept na ovocnou třasavku se s námi podělila čtenářka Eva.

Ingredience

korpus
4 celá vejce
10 dkg  cukru krystal
5 lžic horké vody
20 dkg polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
hrubá mouka na vysypání

marmeláda

krém:
500 g kompotu ze sezónního ovoce (jablka, hrušky, lze i ananas, mandarinky, jahody...) + nálev
1 33% šlehačka
1 vanilkový (nebo kokosový) puding bez vaření
1 ztužovač šlehačky
 
Příprava
Ušlehejte vejce s cukrem, 5 lžic horké vody s moukou, práškem a těsto upečte v kulaté dortové formě, kterou jste vymazali a vysypali. Po upečení nechte korpus vychladnout, v polovině jej rozkrojte, potřete marmeládou, přiložte horní díl a vložte zpět do dortové formy. Všechny ingredience na krém vložte do uzavíratelné nádoby a s ní pak třeste zhruba 1 minutu. Krémem potřete korpus a dort nechte do druhého dne uležet v lednici. 




 
bydlinek
Nejlepší podzimní recept
Vaříme z dýní, hrušek, jablek a připravujeme zvěřinu

Pošlete nám Vaše oblíbené podzimní recepty a vyhrajte pánev TEFAL ENJOY s nepřilnavým povrchem.

Soutěž trvá od 8. října do 22. listopadu 2013.

Více o soutěži a soutěžní formulář naleznete ZDE

Co jiného uvařit nebo upéct z hrušek a jablek? 
Hruškový koláč s mandlemi
Pozdně letní jablečný koláč
Tvarohový koláč s hruškami


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444