Ověřená bezpečnost komínů

Nerezový komín pohledem termokamery

Nerezový komín pohledem termokamery

Vybíráte optimální otopnou soustavu pro váš nový dům? Nepodceňujte význam komínového systému a jeho zabudování do stavby. Správná volba je zárukou splnění nejen veškerých funkčních a estetických nároků na stavbu, ale také nároků bezpečnostních.

Komín je důležitou součástí stavby, která zásadně ovlivňuje její bezpečnostní, funkční, stejně jako estetické vlastnosti. Jeho hlavním účelem je bezpečný odvod spalin mimo dům při co nejnižších tepelných ztrátách. Především v souvislosti s moderními konstrukcemi nízkoenergetických domů se stalo často diskutovanou otázkou správné provedení stavebních detailů a z toho vyplývající zajištění bezpečnosti celé stavby.

Zejména v případě spalování tuhých paliv se setkáváme s naprosto protichůdnými požadavky na zabudování komína do stavby v nízkoenergetickém standardu. Řešení, které by dokázalo uspokojit nároky na parotěsnost detailů stavby a zároveň odstup hořlavých materiálů od komína s důrazem na požární bezpečnost, může v současnosti nabídnout málokterý dodavatel.

Moderní komínové systémy

Jedná se o poměrně novou problematiku ve stavebním oboru a ucelené řešení nabízí na českém trhu pouze výrobce komínových systému CIKO. Díky mnohaletým zkušenostem a využití vlastního Testovacího centra při vývoji produktů, nabízí tento výrobce nejen komínové systémy s vynikajícími technickými parametry, ale také sofistikované řešení stavebních detailů doplněné o unikátní systém prostupů komínu hořlavými konstrukcemi. Funkčnost a bezpečnost těchto řešení testuje CIKO ve vlastním Testovacím centru. Zde se měří nejen průběhy teplot uvnitř a v okolí komínu, ale také rychlost spalin, funkčnost přívodu vzduchu ke spotřebiči, vliv průměru komína na funkčnost sestavy a mnoho dalších parametrů. Výsledky testování jsou velmi zajímavé a mnohdy i pro odborníky z oboru překvapující. CIKO proto organizuje i semináře, na kterých jsou prezentovány výsledky testů a řešena uvedená problematika.
Prostup kouřovodu (GKK) Parotěsný prostup pro nerezový komín (GPK)

Důležité stavební detaily

Bezpečnost komínového tělesa se tedy v praxi odvíjí nejen od kvality a provedení vlastního komínového systému, ale také od správného způsobu realizace stavebních detailů. Při správném výběru komínového systému je potom možno docílit vhodného způsobu realizace jednoduchým použitím uceleného systému prostupů:

  • prostupy kouřovodu (využívaných nejčastěji pro prostup kouřovodu stěnou nebo příčkou)
  • parotěsné prostupy (určené pro všechny typy střešních i stropních konstrukcí)
  • napojení parozábrany na komín (využitelné u cihelných i nerezových komínových systémů)
  • přerušení tepelných mostů (pod komínovým tělesem i pod jeho nadstřešní částí)

Většina těchto produktů je k dostání také v atypických rozměrech, můžeme tedy zcela bez nadsázky říci, že CIKO skutečně nabízí řešení pro každý dům.
Realizace nerezového komínu s parotěsným prostupem Realizace nerezového komínu s prostupem kouřovodu

Vsaďte na zkušené výrobce

Volbu komínového systému, ať už z bezpečnostního, funkčního, anebo estetického hlediska se nevyplácí podceňovat. Pokud si chcete užívat teplo krbu svého domova bez starostí, vsaďte na zkušeného výrobce s mnohaletou tradicí.
 
Na www.ciko-kominy.cz najdete nejen třívrstvé komínové systémy v nerezovém i zděném provedení, ale také například řešení pro rekonstrukce a kompletní komínové příslušenství.
30.09.2013 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444