Otázky a odpovědi ohledně kuchyňských robotů

Není sporu o tom, že kuchyňský robot patří mezi ty vůbec nejšikovnější spotřebiče, které lze v kuchyni najít. Pomáhá při přípravě všemožných pokrmů, jakož i nápojů. S jeho nákupem však vyvstává řada otázek. S odpověďmi na některé z těch nejčastějších vám může dopomoci následující článek.

Chci, aby můj robot naplnil možný potenciál. Co vše by měl zvládnout?

V ideálním případě by zakoupený multifunkční robot měl zvládnout celou řadu různých procesů. Měl by to být výkonný hnětač těsta. Využití najde správný robot i při jeho mísení a šlehání. Dále pak jde o strouhání a krouhání zeleniny, mixování různých kašovitých pokrmů, nebo dnes velmi oblíbeného smoothie. Dobrý spotřebič vypomůže třeba i s přípravou domácích těstovin. Těch možnosti je prostě celá řada. 

Jak se to má s materiálem kuchyňského robota?

Ideální variantou, pokud jde o odolnost, představuje celokovový hnětač na těsto. Mísy ovšem mohou být vyrobeny z jednoduše opotřebovatelného materiálu, jakož i plastu, nebo odolnějšího nerezu či skla. 

Mezi kterými typy si lze vybrat?

Je možné si vybrat z robotů s celou řadou různých specializací. Na trhu figuruje kuchyňský robot se strouháním, který dokáže urychlit tento nepříjemně zdlouhavý proces, případně s mlýnkem na maso, nebo odšťavňovačem. 

Závěrem se sluší popřát šťastnou ruku při výběru, a aby spotřebič dlouho a spolehlivě sloužil. 
14.04.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444