Originální nábytek z papíru

Papírový nábytek? Ekologicky udržitelný nábytek? Kdysi sen, dnes realita. Ještě před několika lety si nikdo nedokázal představit, že by se posadil na papírovou židli k papírovému stolu. Přestavujeme vám unikátní designový koncept nábytku z papíru KUBEDESIGN, vyrobeného ze ze 100% recyklovaného kartonu.

Díky využití stylu origami mají všechny výrobky jednoduché a funkční tvary, jsou ekologické a odolné. Moderní technologie výroby, materiály orientované na ekologickou udržitelnost, dokonalá příprava a plánování projektů i individuální přístup s využitím kvalitního digitálního tisku, to vše nabízí papírový nábytek KUBEDESIGN. Výrobky KUBEDESIGN se snadno přenášejí, přizpůsobují se novému využití a potřebě, odpovídají současným požadavkům života, vnášejí nový životní styl, orientovaný na neustálé změny a bydlení v souladu s přírodou.

Přizpůsobování kartónu modelovým tvarům, technologický výzkum a pečlivé plánování, to jsou základní kameny filozofie Kubedesign. Ještě před několika lety si nikdo nedokázal představit, že by se posadil na poskládaný kartón. S pokračujícím technickým vývojem, studiem proveditelnosti a vylepšeným technickým vybavením se společnosti podařilo vytvořit doplňky daleko vybranější, a to jak v detailu, tak v jejich funkčnosti.

Sen o ekologicky udržitelném nábytku se zrodil z vizionářských schůzek mezi podnikatelem Silvio Mengonim, jež vycházel nejen ze své třicetileté zkušenosti s kartónem, ale také z velké víry v potenciál tohoto materiálu, s architektem Roberto Giacomuccim, návrhářem, jehož vždy těšily experimenty s materiálem a moderní řešení. Oba tak začali experimentovat s hranicemi využití kartonu. Firemní a projektová kultura šly vždy ruku v ruce s experimentálním pojetím vstříc novým hranicím ve využití kartonu. Od tradičního využití ke kreativitě a funkci, jež vedly ke vzhledu, přesahujícímu očekávání a držícím krok s trendy života a bydlení v souladu s přírodou.

Výrobky Kubedesign je snadné přenášet, uzpůsobovat své potřebě, odpovídají současným požadavkům života, vnášejí nový životní styl, orientovaný na neustálé změny. Kubedesign začal své dobrodružství s jednoduchými kusy a dnes je schopen vytvářet vice a vice sofistikované výrobky: židle, stoly, barové židle, paravány, skříně, CD držáky, držáky na noviny a mnoho dalších. Produkty jsou vyrobeny ze 100% recyklovaného kartonu. Díky využití stylu origami mají všechny objekty jednoduché a funkční tvary, jsou ekologické a odolné.

Pracovat zcela ve znamení ekologického přístupu k životu, sedět na kartonových židlích, psát nebo kreslit přímo na stole z kartonu. Zařídit celý obchod zařízením ve jménu ochrany přírody. Kdysi sen, dnes realita. Kubedesign vytváří instalace po celém světě. Zakázky pro soukromé osoby a státní instituce. Jako příklad posledně jmenovaných je možno uvést tiskové oddělení na G8 Environment v Syracuse 2009.

Kubedesign hraje významnou roli také ve velkých urbanistických počinech, kde dokáže uplatnit své know-how pečlivým plánováním, využitím inovativním výrobních postupů, soustředěnou prací, koordinovaným uplatněním kvality, které dovedlo společnost k práci na nejvyšší úrovni.

Profesionální přístup byl odměněn takovými prestižními zakázkami, jakou bylo vytvoření soupravy nábytku pro návštěvu Malty papežem Benedictem XVI. a jeho doprovodem na jaře 2010 u příležitosti výročí ztroskotání Sv. Pavla. Kubedesign pro tuto příležitost navrhl a vyrobil oltář, křesla, papežův trůn, stoličky, klekátka a další vybavení.

Kubedesign se uplatňuje i ve výstavnictví, interiérech obchodů i televizních studiích s vědomím, že se jedná o strategická místa, kde předvedení projektu, předmětu nebo služby, musí vyvolat okamžitou pozornost. Společnost zde využívá své zkušenosti vytvářet futuristické a vizionářské objekty. Karton dává najevo svou nízkou cenu, lehkou váhu a přenosnost, a současně zdůrazňuje odolnost, poddajnost a všestrannost materiálu. Moderní technologie, materiály orientované na ekologickou udržitelnost, příprava a plánování projektů i individuální přístup s využitím kvalitního digitálního tisku, to vše nabízí nábytek Kubedesign.

Vývoj nových technologií umožnil společnosti upravit své produkty a technická řešení, která zajišťují vysokou užitnou kvalitu, dovolují produkovat i předměty o nadměrné velikosti, vhodné pro prezentaci, pro svět obchodu. Výrobky Kubedesign jsou rozdělené do čtyř produktových řad: dům, kancelář, obchod a výstavnictví. Všechny směřují k uspokojení požadavků klientů - architektů, návrhářů interiérů, PR agentur i jednotlivých osobností. Karton zohledňuje měnící se architekturu i design a vytváří skutečnou ARCHITEKTURU KARTONU.

Více o designovém papírovém nábytku se dozvíte na stránkách společnosti ALAX.
01.11.2011

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444