Originál v každému kusu kamene

Z kamene se staví odedávna, tento materiál se ale nebrání ani modernímu použití a jeho obliba roste. Kámen totiž působí nadčasově a na rozdíl od uniformních prefabrikovaných výrobků má stále svůj nezaměnitelný charakter. Každý jeho kus je originálem a navíc jej lze dobře kombinovat s jinými materiály. 

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Extrémní tvrdost kámen předurčuje pro užití při obkládání stěn, schodišť, krbů nebo bazénů, ale stejně funkční je v roli dlažby. V takových aplikacích je tento materiál prakticky nezničitelný. Exteriéry domu kámen ozvláštní právě díky své jedinečnosti, ať už je použit jako venkovní dlažba nebo vnější obklad. Ušlechtilý vzhled kamene ale může být i velmi atraktivním prvkem vnitřních prostor bytů a rodinných domů.

Přírodní kámen pro nejrůznější využití jak v exteriérech, tak uvnitř staveb nabízí ve své síti prodejen společnost BIRO-D, s.r.o.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Sortiment, který uspokojí každého

Každý kámen má za sebou miliony let zrání v hlubinách země, i proto se podle lokality jeho různé druhy liší svým nezaměnitelným charakterem. BIRO-D, s.r.o., nabízí několik osvědčených a praxí prověřených druhů kamene – porfyr z Itálie, andezit ze Slovenska, rulu (Gneis) z Bulharska a Itálie, křemenec (kvarcit) z Brazílie a Itálie, pískovec z Maďarska a vápenec z Německa. Z nabídky si zákazník může vybrat jak kameny nepravidelných tvarů, tak řezaný formátový kámen nebo efektní a praktické obkladové pásky.

Kámen nepravidelných tvarů v sortimentu porfyr, kvarcit, andezit, rula, pískovec, vápenec je vhodný pro použití pro dlažby a obklady, suché zídky.  Formátovaný řezaný kámen z porfyru, kvarcitu, ruly, pískovce nebo vápenec je určen pro dlažby, stejně jako pro obklady v interiérech i exteriérech. Štípaný kámen pravidelných tvarů z porfyru, ruly, pískovce se hodí pro dlažby a obklady.  Společnost BIRO-D nabízí navíc lepicí a spárovací hmoty pro lepení, pokládku dlažeb a spárování dlažeb i obkladů.

Odborné rady od A do Z

BIRO-D, s.r.o., svým zákazníkům poskytuje služby od návrhu užití přírodního kamene, jeho prodej až po realizační konzultace. Tento servis je k dispozici v celá síti prodejen přírodního kamene BIRO-D, které najdete v Českých Budějovicích, Brně, Táboře, Strakonicích a Praze.

Díky předprodejní konzultaci odborníci společně se zákazníkem dořeší všechny otázky od množství a druhu požadovaného kamene přes technologický postup aplikace až po výběr speciálních malt, spárovacích hmot a lepidel a následnou dopravu zakoupeného materiálu za zvýhodněnou sazbu. Samozřejmostí je možnost nakupovat již od 1m2 či jednoho kusu podle druhu sortimentu.


15.10.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444