Okna pro nízkoenergetické a pasivní domy

Realizace Gromathic

Realizace Gromathic

Dnes si lze jen těžko představit někoho, kdo by do obytné stavby nechal zabudovat okna s jednoduchým zasklením. Povědomí o výhodách standardních konstrukcí oken na bázi plastů s kvalitním izolačním dvojsklem se rozšířila nejen mezi odbornou, ale i laickou veřejností. Výborné tepelně a zvukově-izolační vlastnosti, minimální údržba a pohodlné a bezpečné ovládání - to vše je dnes u oken bráno jako samozřejmost.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

realizace Gromathic

Méně známé jsou širší souvislosti spojené s požadavky na energetickou náročnost budov. Trvale a rychle rostoucí ceny energií vedly v celé Evropě k legislativním zásahům. Od 1.1.2009 by měl být i u nás průkaz tzv. energetické náročnosti budovy nedílnou přílohou při prokazování technických požadavků se současným zatříděním stavby dle provozní energetické náročnosti. Vyšším třídám budou odpovídat tzv. nízkoenergetické a energeticky pasivní domy, u nichž však současný standard výplní otvorů nevyhovuje.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Z těchto trendů vychází ve své činnosti společnost gromathic se sídlem v Kuřimi, která má mnohaleté zkušenosti s výrobou a montáží plastových výrobků z profilového systému VEKA. Do dnešní doby zrealizovala řadu dodávek energeticky pasivních výrobků pro stavby v ČR a na Slovensku. Okna tohoto druhu jsou konstruována ze systému TOPLINE PLUS. Šířka rámů je 104mm, tepelná propustnost celého okna v zabudovaném stavu je Uw≤ 0,85W/m2.K při použití izolačních trojskel. Obvyklá je předsunutá montáž výrobků do izolace na kotvy SFS, připojovací spára je řešena systémem illbruck. Stavby osazené výrobky TOPLINE PLUS splňují test těsnosti a všechna kriteria energetické pasivity.

Společnost gromathic navíc nabízí zákazníkům aktivní poradenství a je připravena profesionálně vyřešit problematiku oken a dveří energeticky pasivní stavby.

Více informací na www.gromathic.cz
05.02.2008

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • PVC OKNA s.r.o.

    Firma PVC OKNA s.r.o. vyrábí plastová okna a plastové dveře již od roku 2002. Pro naše výrobky jsme zvolili špičkový německý profilový systém KÖMMERLING a rovněž německé kování SIEGENIA-AUBI. Jakožto celosvětově první významný producent používá značka KÖMMERLING k výrobě profilů výhradně bezolovnaté PVC se "zelenými" stabilizátory na bázi vápníku/zinku (zn. Greenline )

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444