Okna PROGRESSION - bezúdržbová dřevěná okna pro pasivní domy

Foto: www.slavona.cz

Foto: www.slavona.cz

Okno s moderním designem, odolné proti povětrnostním vlivům, s velmi dlouhou životností a vynikajícími tepelně technickými parametry - takové by měli chtít obyvatelé pasivních domů.

Současným trendem ve vývoji oken a zároveň charakteristickým znakem pro okna PROGRESSION jsou nízké okenní rámy. Plocha skla zabírá mnohem větší prostor než rámy a tento výhodnější poměr má své výhody.Větší plocha skla poskytuje více světla a větší solární zisky, které obyvatelé pasivního domu ocení zejména v zimních měsících. Pokud je okenní rám ještě schovaný za zateplenou fasádou, získáme nejen dokonalý minimalistický design s optikou čistého skla, významné zlepšení tepelně technických vlastností, ale také velmi důležitou odolnost proti povětrnostním vlivům. Nezanedbatelná je také cena těchto oken, u kterých nemusíte platit za masivní dřevěné rámy.
bydlinek
Zajímavost: 

Okna PROGRESSION získala prestižní certifikát Passive House Institutu v Darmstadtu a dokonce ve třídě efektivity phA. Tuto certifikaci mohou získat pouze okna, která dosahují součinitele prostupu tepla oknem Uw do 0,8W/m2K s izolačním sklem Ug= 0,7W/m2K, pokud současně dosahují výhodné celoroční bilance. Okna dosahující požadovaného součinitele prostupu tepla, ale s mohutnými rámy, neposkytují dostatek solárních zisků a světla, tedy jsou méně efektivní a jsou zařazeny do třídy phB nebo C.

Pro více informací se podívejte na video z veletrhu. 
Životnost oken PROGRESSION
 
Z venkovní strany je vystavena povětrnostním vlivům pouze dřevěná hrana, na kterou bylo použito tepelně upravené dřevo –Thermowood. Spodní část okenního rámu je kryta okapnicí z kompozitu. Z vnitřní strany lze použít jakoukoli povrchovou úpravu, nemusíme již řešit odolnost proti nepřízni počasí, proto můžeme nechat maximálně vyniknout přírodní vzhled dřeva. Takto konstruované okno je velmi odolné proti nepřízni počasí. Jeho životnost je podobná jako u dřevohliníkových oken.

Neviditelné závěsy pro design i funkčnost
 
Okna PROGRESSION jsou osazena bezpečnostním kováním se skrytými závěsy. Díky těmto neviditelným závěsům je zdokonalen vnitřní vzhled okna, ale hlavně zvýšena těsnost okna (závěsy nezasahují do roviny vnitřního těsnění). Dokonalé utěsnění oken je důležité zejména v pasivních domech.
 
V souvislosti s okny pro pasivní domy se často mluví o součiniteli prostupu tepla, ale to zdaleka není jediný parametr, který bychom měli sledovat. Dalším je dokonalé utěsnění, ale i co nejvyšší vnitřní povrchové teploty. Stejně důležitá je i vodotěsnost, kvalita povrchové úpravy a dlouhá životnost. Ve všech těchto parametrech okna PROGRESSION vynikají.
 
Cena oken PROGRESSION příjemně překvapí. Odpovídá kvalitním dřevěným oknům se skrytým kováním při stejné ploše skla. Navíc získáváte dlouhou životnost jako u dřevohliníkových oken, která jsou ovšem přibližně o 40% dražší.

Podívejte se na video ze stavebního veletrhu IBF v Brně, který probíhal ve dnech 23. - 28. 4. 2013:  
Více informací o dřevěných oknech PROGRESSION naleznete na interentové adrese: www.slavona.cz/okna-progression.
15.05.2013 , autor: Jana Koenigová , kamera: Alena Vaculová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444