Ohřívače vody pro solární systémy

Příklad zapojení solárního systému se zásobníkem SOLAR SET. Pro zvětšení klikněte na obrázek.

Příklad zapojení solárního systému se zásobníkem SOLAR SET. Pro zvětšení klikněte na obrázek.

Ohřev teplé vody pomocí slunečních kolektorů je typickým příkladem využití sluneční energie. Systém solárního ohřevu je poměrně jednoduchý, účinný a spolehlivý. Zkušenosti ukazují, že dobře navržené kvalitní zařízení dokáže ušetřit až 70 % ročních nákladů spojených s přípravou teplé vody. Solární systémy dokáží pracovat díky vyspělým technologiím s účinností až 80 %.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Solární systém je obvykle řízen regulátorem, který spíná čerpadlovou jednotku podle teplotního rozdílu mezi slunečními kolektory a zásobníkem teplé vody. Dohřev teplé vody se v případě potřeby provádí buď elektrickou topnou jednotkou, nebo elektrickou topnou jednotkou kombinovanou s výměníkem tepla z kotle.

Přední český výrobce ohřívačů vody DZ Dražice přichází na trh se speciálními modely ohřívačů určenými speciálně pro zapojení do solárního systému. Ohřívače jsou tradičně vybaveny vynikající izolací minimalizující tepelné ztráty a kavlitní smaltovanou nádobou s dlouhou životností. Navíc mají předmontovanou čerpadlovou a řídící jednotku pro zapojení do solárního systému a samotížnou brzdu FLOW STOP zamezující samovolné cirkulaci média v solárním okruhu.

Bližší informace o nabídce ohřívačů vhodných k zapojení do solárního systému naleznete na stránkách výrobce www.dzd.cz
20.05.2008 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444