Odšťavňovač s velkým plnicím otvorem? Nenachytejte se

Láká vás mít doma odšťavňovač s co největším plnicím otvorem, protože vás nebaví krájet ovoce na malé kousky? Na tohle si dejte při výběru pozor.

Velký plnicí otvor je pro každého, kdo chce odšťavňovat denně, nedocenitelná výhoda. Ušetří váš čas i energii při přípravě ovoce a zeleniny a urychluje se i samotné odšťavňování. Přístroj vás tak neodrazuje od jeho používání, naopak je pro vás odšťavňování zábavou. 
 

Velký plnicí otvor potřebuje silný motor

Mnozí výrobci si často neuvědomují úskalí, které s sebou výroba odšťavňovačů s velkým plnicím otvorem nese. Spočívá v tom, že velikost otvoru je nutné přizpůsobit síle motoru.

Proč? Pokud má motor nízkou výkonnost, s velkým plnicím otvorem se značně snižuje životnost odšťavňovače. Není totiž schopen dlouhodobě utáhnout velké kusy surovin, které do něj vhazujete. Díly se pod jejich náporem rychleji opotřebovávají, nebo mohou dokonce prasknout – často ještě během záruční lhůty.
 

Jak poznat, že má odšťavňovač kvalitní a výkonný motor?

Není to úplně jednoduché, ale následující vodítka jsou přece jen docela spolehlivá. Základním pravidlem je: pokud hledáte odšťavňovač s velkým plnicím otvorem, je obzvlášť důležité pořídit ten, který je z kvalitních materiálů. Kvalitní materiály automaticky poskytují určitou záruku, že kvalitní bude i motor. 
 

Důležité tipy pro výběr:

  • Neřiďte se údajem o příkonu! Vysoký příkon nezajišťuje větší výkonnost, pouze nás informuje o spotřebě energie. Nehledě na to, že v popisech přístrojů jsou často zaměňovány pojmy příkon a výkon (najdete údaj o výkonu, ale ve skutečnosti se jedná o příkon).
  • Na motor sice nevidíte, ale prohlédněte a osahejte si samotný přístroj a jeho díly zvenku. Nekvalitu většinou snadno odhalí i laik. Je odšťavňovač na první pohled bytelný, vypadají jeho díly odolně, nebo naopak? Vyzkoušejte test poklepáním na jednotlivé plastové díly. Nekvalitní materiál vydává vysoký zvonivý zvuk. Hodně napoví také vzhled síta. Je poctivé, nerezové, má pevné spoje? 
  • Nakonec si přístroj potěžkejte. Čím těžší, tím lépe! Nízkou hmotnost si sice někteří pochvalují, nebo ji dokonce vyžadují, ale ve skutečnosti svědčí o méně kvalitních materiálech.
  • Podívejte se na cenu. U odšťavňovačů je cena poměrně spolehlivým ukazatelem, i když i tady se může stát, že odšťavňovač za několik tisíc není nic moc. Pokud chcete mít 100% jistotu, že nesáhnete vedle, vybírejte mezi prémiovými přístroji (k dostání pouze u specializovaných prodejců). Naopak se raději vždy vyhněte nápadně levným přístrojům, hlavně pokud chcete odšťavňovat pravidelně. 
 Odhalit nekvalitu síta není úplně snadné, pokud nemáte porovnání. Zaměřte se hlavně na nerovnosti spojů a vzhled plastu (vlevo levné síto, vpravo síto z prémiového odšťavňovače).

Tip na výkonný odšťavňovač s extra velkým plnicím otvorem

V posledních letech se dostávají do popředí zájmu šnekové odšťavňovače – jsou univerzálnější, než tradiční odstředivé, dělají lepší šťávu a mají vyšší výtěžnost. Proto za všechny odšťavňovače s velkým plnicím otvorem vybíráme jeden, který vás určitě nezklame ani svým výkonem, ani použitými materiály: Omega Mega Mouth
 
  • TOP značka: prémiový model. 
  • Jeho motor utáhne velký plnicí otvor bez problémů. 
  • Odšťavní jakékoli čerstvé ovoce a zeleninu.
  • Umí vyrobit např. burákové máslo, mandlové mléko, smoothies, dětské příkrmy a zmrzlinu. 
20.04.2017 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444