Odolný pršiplášť pro váš dům

Fasáda je vedle střešní krytiny velmi důležitá součást stavby určující celkový vzhled a funkčnost domu. Investice do opláštení domu by měla být vždy dlouhodobá, proto je dobré volit kvalitní a osvědčené materiály a chtít pro svůj dům to nejlepší. Stále častěji se totiž setkáváme s tím, že čím méně kvalitní materiál, tím větší starosti do budoucna nesoucí opakované a zbytečné výdaje za totéž.

Jak je tedy možné se z tohoto začarovaného kruhu dostat ven? Odpověď je jednoduchá – provést ivestici tak, aby byla zaručena její návratnost. Málokdo chce přece zbytečně a opakovaně utrácet za jeden a týž problém. Proto jsou chytrým řešením odvětrané a tepelně-izolační fasády Novabrik s 50letou garancí, které se montují bez malty a lepidel. Systém slibuje bezúdržbovost, žádné opakované vícenáklady na opravy prasklin, žádné opadávání omítky, poškození ptactvem nebo opravy nátěrů.

Jednoduše řečeno, jde o fasádu, která skutečně splňuje všechny současné nároky. Řeší estetickou stránku domu – její nezaměnitelný design promění tvář každého domu, a to doslova, protože tato fasáda je vhodná jak na novostavby, tak na starší domy, ideální je také na dřevostavby, kdy zvyšuje jejich celistvost až o 30 %. Fasáda Novabrik se skládá z jednotlivých cihliček suchou cestou na kovový nebo dřevěný rošt, obklad působí tedy pěkně plasticky a svým vzhledem a štípaným povrchem tento betonový výrobek připomíná  kámen. Výběr je však daleko větší,  výrobce nabízí až 10 barev od světlých po tmavé. Komu se nelíbí štípaný povrch, zvolí hladký, nebo horkou novinku – design cihel v broušeném provedení.

Nejdůležitější užitné vlastnosti, které tato fasáda nabízí, majitel docení prakticky ihned po instalaci. V zimě je dům chráněn vůči povětrnostním vlivům jako je promrzání, silný vítr, mokrý sníh, déšť apod. Je totiž ukryt jako ve skořápce (ale dýchá!) a betonový obklad k němu nepustí nic z výše uvedených špatných vlivů. V každém ročním období má dům příjemné a zdravé klima a hlavně nikdy neřešíte potíže s vlhkostí, potažmo s plísněmi, protože vlhko má vždy jak uniknout pryč z domu. Což o kontaktních a dnes velice rozšířených systémech typu polystyren nelze říci – dům opatřen tímto materiálem je jako obalený igelitem a vlhko se drží ve zdech. Novabrik je navíc oproti polystyrenu šetrný k životnímu prostředí, protože se jedná o čistě přírodní a kompletně recyklovatelný materiál.

Fasády Novabrik je možné také nekolikanásobně použít znovu díky jednoduché montáži a demontáži. Díky svým užitným vlastnostem, splňujícím vysoké nároky na fasádu, si systém odvětraných a tepelně-izolačních fasád Novabrik získal mnoho příznivců a spokojených uživatelů. Majitel domu s fasádou Novabrik má zaručenu kvalitu na dlouhé desítky let a jeho nemovitost roste na ceně.
06.06.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444