Odložte hrábě a zatočte se spadaným listím díky zahradnímu vysavači

Hrabání listí na podzim je nekončící koloběh. Hodiny hrabání však nejsou jediným způsobem úklidu zahrady.  Zjistěte, jak si usnadnit práci a vybrat ten nejlepší fukar nebo vysavač na listí.

Spadané listí ničí trávník

Barevné podzimní listí je pastvou pro oči. Samozřejmě jen do chvíle, než ho vítr sfoukne ze stromu na váš pěstěný trávník. Pokud ho neshrabete a necháte přes zimu na trávě, bude vás na jaře čekat nemilé překvapení v podobě holých míst. Je také nutné odstranit listí nemocných ovocných stromků, ve kterých mohou přezimovat nejrůznější houby způsobující další onemocnění.

Odfouknout nebo vysát?

V boji se spadaným listím existují 3 typy pomocníků:
 
  • Fukary – listí díky nim sfoukáte na hromadu.
  • Vysavače – listí vysajete do zásobníku, který poté vyprázdníte.
  • 2v1 – listí můžete jak foukat, tak vysávat. Takové přístroje navíc obsahují i funkci drcení.

Podle druhu pohonu se fukary a vysavače dělí na:

 
  • Elektrické – nejlevnější varianta. Pohání je elektrický motor napájený ze sítě, budete tedy potřebovat zásuvku. Službu udělá hlavně na menších zahradách. Skvěle poslouží například kombinovaný fukar a vysavač značky Einhell.
  • Motorové – pohání je dvoutaktní nebo čtyřtaktní benzínový motor. U dvoutaktního motoru musíte míchat benzín s olejem, čtyřtaktní má vlastní systém mazání. Chcete-li motorový fukar a vysavač, zvolte například Ryobi.
  • Akumulátorové – fungují na baterii. V nabídce najdete převážně fukary, které nepotřebují takový výkon jako vysavače.
 
 

Podle čeho vybírat?

Hlavním kritériem při volbě nejlepšího vysavače nebo fukaru na listí je velikost vaší zahrady. Čím větší plocha a množství opadavých stromů, tím výkonnějšího pomocníka budete potřebovat. Dalším ukazatelem kvality je průtokový objem vzduchu. Udává se v m³/h a můžete podle něj porovnat výkon. Kvalitní zařízení poznáte podle toho, že má průtokový objem vzduchu více než 500 m³/h.
 

Nezapomeňte vzít v úvahu také váhu přístroje

Obzvláště na velkých zahradách vám likvidace listí zabere desítky minut. Důležité je tedy vybrat takový zahradní fukar a vysavač listí, se kterým to zvládnete. Fukar a vysavač Fieldman má vodící kolečka, se kterými bude práce snadnější. Přístroj Black&Decker má lehkou a kompaktní konstrukci a váží jen 3,2 kila.

Prohlédněte si fukary a vysavače listí na vlastní oči

Před pořízením je nejlepší si přístroj potěžkat a vyzkoušet. Podívejte se na nabídku Uni Hobby a vypravte se do jedné z jejich prodejen. Proškolený personál vám poradí s výběrem a doporučí to nejlepší řešení pro vaši zahradu.
22.10.2018 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444