Odborný doprovodný program veletrhu URBIS

Dnes od 9.00 hodin probíhal v administrativní budově BVV seminář „Doprava v evropských městech a regionech - společné projekty a výměna zkušeností“, který organizovala asociace POLIS ve spolupráci s Centrem dopravního výzkumu. Garantem semináře byl Ing. Ivan Fencl jakožto zástupce Centra dopravního výzkumu.

Za asociaci POLIS, sdružení měst a regionů Evropy s cílem zlepšení dopravy, vystoupila na semináři její výkonná ředitelka Isabelle Dussutour. Svým příspěvkem o metodách, kterými města a regiony sdružené v asociaci POLIS přispívají k realizaci trvale udržitelných měst a regionů za přispění evropské politiky, seznámila přítomné s možnostmi využívání programů a fondů EU. Dalším významným zahraničním hostem byl zástupce městského úřadu v Hampshire z Velké Británie, který projekty zabývající se dopravními kongescemi a znečištěním životního prostředí. Celý seminář zakončila diskuse, které předcházel příspěvek garanta semináře Ing. Ivana Fencla „Jaké možnosti nabízí spolupráce českých měst/regionů s ostatními městy EU v oblasti dopravy.
Odborná konference Inovace a technologie v rozvoji regionů byla další dnešní událostí odborného doprovodného programu veletrhu URBIS 2003. Tuto konferenci pořádala Asociace inovačního podnikání ČR a Česká asociace rozvojových agentur. Přednesené příspěvky se týkaly především aktuálních úkolů ministerstva pro místní rozvoj a rozvojových agentur, které souvisí s blížícím se vstupem České republiky do EU, a přípravy regionálních inovačních strategií.
16.04.2003 | Věra Růžičková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444