Odborníci na inteligentní bydlení se spojili

Založení Asociace chytrého bydlení

Člověk na své bydlení klade stále větší nároky. Přeje si dokonalé zabezpečení, zajímá se o ekonomické výhody a mnozí z nás vyhledáváme špičkové vybavení, které by nám ulehčilo a zpestřilo všední život. Technika se neustále vyvíjí a tyto naše představy zdárně splňuje. Počátkem roku 2013 zahájila svou činnost Asociace chytrého bydlení, sdružení odborníků z oblasti inteligentního bydlení.

Členové

V současné době Asociace sdružuje osm společností, které patří v oblasti inteligentního bydlení mezi odborníky. Systémem inteligentní elektroinstalace iNELS Smart Home Solutions se zabývá společnost  ELKO EP, s.r.o., firma Atrea, přední výrobce vzduchotechníky, se soustřeďuje na mikroklima budov a rekuperaci odpadního tepla. K dalším členům Asociase patří společnost Bulb, specialista v oblasti designového osvětlení a nábytku, USSPA, výrobce masážních a plaveckých termálních bazénů, Viadrus, přední český výrobce litinových kotlů, BaSys, distribuční společnost v oblasti elektrotechniky, bezpečnějšímu bydlení se věnuje firma Axis communications a konečně společnost Miele, výrobce prestižních spotřebičů.
Cíl Asociace

Asociace chytrého bydlení chce v první řadě vzdělávat společnosti v oblasti chytrých budov. Veřejnost bude informovat o možnostech komfortnějšího a bezpečnějšího bydlení, stejně tak o výhodách instalace inteligentního systému a snadného ovládání domácnosti. „Každý den se setkáváme s novými a novými investory, kteří doslova tápou prakticky ve všech technologiích, protože logicky nejsou odborníky. Jsou ovlivňováni reklamou, akčními nabídkami a pozitivními nebo naopak negativními referencemi. Nikdo si však neuvědomuje, že stejně jako auto má určité vlastnosti a jednotlivé komponenty jsou dimenzovány tak, aby spolu komunikovaly pro naplnění těchto vlastností, úplně stejně se musí chovat i dům samotný. A protože auto se kupuje většinou jako sériové, ale většina domů je odlišná, rozhodli jsme se budoucí majitele, jejich projektanty a architekty vzdělávat,” vyjádřil se k prvotní myšlence vzniku Asociace chytrého bydlení Jindřich Švestka, předseda Asociace.

Nabízíme vám krátkou reportáž z tiskové konference, která proběhla 22.1.2013 v showroomu iNELS v Sykora Home v Praze, ve které se k nově založené Asociaci vyjadřuje několik zástupců firem.

Podívejte se na kompletní fotogalerii.

 


 

29.01.2013 , autor: Jana Koenigová , kamera: Tereza Gladkovová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444