Od nového roku již jen nízkoenergeticky

V minulém roce zaznamenaly stavební společnosti znatelný nárůst zájmu o nízkoenergetické bydlení. U společnosti Ekonomické stavby (ES), předního výrobce zděných rodinných domů v České republice, na Slovensku a v Polsku, tvořily nízkoenergetické domy na přání klientů až 70%.

Od ledna 2012 vychází ES těmto nejnovějším trendům vstříc. Všechny domy bude jako nízkoenergetické stavět již ve standardním provedení.

„V Ekonomických stavbách jsme chtěli všem našim klientům umožnit vystavět svůj dům v provedení, které je nejen trendové a ekologické, ale které jim zároveň měsíčně ušetří nemalé peníze,“ říká David Mencl, generální ředitel Ekonomických staveb, a dodává: „Klienti od nás tedy zdarma získají na příklad efektivnější zateplení fasády, trojvrstvá okna či zesílení izolace střešní konstrukce a podlah.“

Bydlet nízkoenergeticky je v současnosti skutečně obrovským trendem, navíc nejde jen o módní záležitost. Dům vystavěný v nízkoenergetickém standardu totiž výrazně snižuje náklady na provoz domu. Celková spotřeba tepla za rok u něj totiž nepřekročí 50 kWh/m2. Toho je možné dosáhnout zejména díky dokonalejším technologiím a vysokou kvalitou materiálu.

Nízkoenergetický trend navíc velmi podporuje i Evropská unie, ta nedávno schválila směrnici, podle které by se do deseti let měly stavět pouze úsporné domy. Je proto určitě vhodné připravovat se na toto opatření již v současnosti. Ideálně u stavební společnosti, která má s tímto typem stavby dlouholetou zkušenost.

Více informací na www.ekonomicke-stavby.cz

Podívejte se i na stránky společnosti na Facebooku - www.facebook.com/ekonomickestavby.

Ekonomické stavby připravily pro své klienty a stavebníky nový stavební portál o bydlení, stavbě domu, zařizování interiéru a projektování zahrady. Najdete jej na Stavba-domu.cz.

10.04.2012 | PR - Ekonomické stavby

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444