Součástí přístroje je kompresor, který zajistí namražení nádoby. Ovládání je elektronické a zobrazuje se na podsvíceném LCD displeji. Kontrola přípravy je možná přes průhledné víko, které zároveň umožňuje přidávání dalších ingrediencí, jako jsou v tomto případě nasekané pistácie.
Recept: Domácí pistáciová zmrzlina
- počet porcí – 500 ml zmrzliny
- náročnost – jednoduché
- doba přípravy – cca tři hodiny
Suroviny: 250 g mascarpone 250 ml plnotučného mléka 2 lžíce javorového sirupu špetka soli 100 g pistáciového másla hrst nasekaných pistácií + na ozdobu kornoutky na zmrzlinu |
Příprava Mléko a mascarpone vyndejte z lednice předem, aby měly pokojovou teplotu. V misce si smíchejte mléko, mascarpone, javorový sirup a přidejte pistáciové máslo. Vše míchejte, dokud se vám směs nespojí. Pokud by se pistáciové máslo nechtělo do směsi zapracovat, směs lehce zahřejte. Hotovou směs na pistáciovou zmrzlinu vložte do lednice na cca hodinu zchladnout. |
Vychlazenou zmrzlinovou směs přelijte do nádoby od zmrzlinovače SAGE THE SMART SCOOP™, nádobu i se směsí vložte do zmrzlinovače a uzavřete víkem. Díky vestavěnému kompresoru ve zmrzlinovači nemusíte nádobu namražovat. Zmrzlinovač zapněte funkcí POWER a otáčecím kolečkem zvolte program ICE CREAM/HARD. Tlačítkem START zmrzlinovač zapněte a nechte jej pracovat. Jakmile zmrzlinovač cinkne a na displeji se objeví ADD MIX-INS, otevřete víko zmrzlinovače a přidejte nasekané kousky pistácií. Po přidání pistácií nechte zmrzlinovač dál pracovat. Jakmile je zmrzlina úplně hotová, zazní další cinknutí. Hotovou zmrzlinu rovnou servírujte do kornoutků, nebo ji přendejte do jiné nádoby a vložte do mrazáku.