Ochutnejte domácí pistáciovou zmrzlinu

Co nejlépe osvěží v horkých letních dnech? Samozřejmě zmrzlina! My milujeme pistáciovou, a rovnou tu domácí - bez chemie, umělých barviv, konzervantů, emulgátorů a stabilizátorů. Se správnými ingrediencemi, jako jsou mascarpone a pistáciové máslo, získáte plnou a silnou chuť, kterou si zamilujete.

Zmrzlinu jsme připravili za pomoci výrobníku zmrzliny Sage The Smart Scoop BCI600, který má 12 přednastavených programů. Kromě klasické zmrzliny si poradí i se sorbetem, mraženým jogurtem nebo gelatem.

Součástí přístroje je kompresor, který zajistí namražení nádoby. Ovládání je elektronické a zobrazuje se na podsvíceném LCD displeji. Kontrola přípravy je možná přes průhledné víko, které zároveň umožňuje přidávání dalších ingrediencí, jako jsou v tomto případě nasekané pistácie.


 

Recept: Domácí pistáciová zmrzlina

  • počet porcí – 500 ml zmrzliny
  • náročnost – jednoduché
  • doba přípravy – cca tři hodiny

 

Suroviny: 
250 g mascarpone
250 ml plnotučného mléka
2 lžíce javorového sirupu
špetka soli
100 g pistáciového másla
hrst nasekaných pistácií + na ozdobu
kornoutky na zmrzlinu
Příprava
Mléko a mascarpone vyndejte z lednice předem, aby měly pokojovou teplotu. V misce si smíchejte mléko, mascarpone, javorový sirup a přidejte pistáciové máslo. Vše míchejte, dokud se vám směs nespojí. Pokud by se pistáciové máslo nechtělo do směsi zapracovat, směs lehce zahřejte. Hotovou směs na pistáciovou zmrzlinu vložte do lednice na cca hodinu zchladnout.

Vychlazenou zmrzlinovou směs přelijte do nádoby od zmrzlinovače SAGE THE SMART SCOOP™, nádobu i se směsí vložte do zmrzlinovače a uzavřete víkem. Díky vestavěnému kompresoru ve zmrzlinovači nemusíte nádobu namražovat. Zmrzlinovač zapněte funkcí POWER a otáčecím kolečkem zvolte program ICE CREAM/HARD. Tlačítkem START zmrzlinovač zapněte a nechte jej pracovat. Jakmile zmrzlinovač cinkne a na displeji se objeví ADD MIX-INS, otevřete víko zmrzlinovače a přidejte nasekané kousky pistácií. Po přidání pistácií nechte zmrzlinovač dál pracovat. Jakmile je zmrzlina úplně hotová, zazní další cinknutí. Hotovou zmrzlinu rovnou servírujte do kornoutků, nebo ji přendejte do jiné nádoby a vložte do mrazáku.

18.07.2023 | redakce

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444