Obývací pokoj s kuchyní na malém prostoru

Foto: www.kyzlink.com

Foto: www.kyzlink.com

Je reálné vytvořit pěknou kuchyň propojenou s obývacím pokojem na 17m2? Na tuto otázku odpovídá Arch. Olga Pokorná ze společnosti KYZLINK.

Kuchyňskou linku spojenou s obývacím pokojem určitě do prostoru 17 m2 umístit lze. Musíme si ale uvědomit, že tak malý prostor vyžaduje vždy netradiční řešení, nemůžeme předpokládat, že do 17 m2 „natlačíme“ vše, co se vejde do místnosti „klasických“ rozměrů. Kuchyňská linka může mít minimální délku 2 - 2,5 m. Bude obsahovat malý dřez, dvojplotýnku, lednici a kratší pracovní plochu.

Sofistikovaných spotřebičů se ale vzdávat nemusíme. Naopak, v kuchyni na obrázku jsou vestavěny do úložné stěny naproti kuchyňské lince. Úložná stěna je do malých bytů nezbytná, bezpečně ukryje neuvěřitelné množství věcí. Kuchyňský stůl je zde řešen jako barový, to ale není podmínkou. Vešel by se i stůl klasický cca 70 x 70 cm, ideální je použít nebo si nechat vyrobit skládací. Obývací část je třeba také zařídit jednoduše, hlavně malou místnost nepřeplácat nábytkem. Ideální je použít sofa pro 2 osoby a jedno křeslo nebo oblíbený sedací pytel Fatboy a k tomu kvalitní lampu.

Arch. Olga Pokorná, KYZLINK, s.r.o.
13.12.2012

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444