Objevte klíč ke spokojenému bydlení - vše spočívá v hygge!

Hygge je slovo, které byste nejpravděpodobněji zaslechli, kdybyste se ocitli v Dánsku. Tam jsou totiž s tímto výrazem, vystihující životní styl, spjatí do morku všech kostí. Připojte se společně s nimi do skupiny nejšťastnějších lidí na světě a přeneste si hygge - styl klidu, pohody a bezpečí - i do svých interiérů. Jak na to? Dozvíte se v článku!

Na vlnách klidu a pohodlí

Životní styl Dánů by nám měl jít v ledasčem příkladem. Říkáte si proč? Hlavně proto, jací jsou pohodáři. Na všem hledají to pozitivní, radují se z maličkostí a krásu běžných dní nacházejí i v těch nejobyčejnějších věcech. Životní styl podle hygge je jednoduše vědomý únik od každodenního stresu.
 
Posaďte se do křesla s teplým čajem a knihou nebo sledujte oblíbený film v náručí milované osoby, zachumlaní v peřinách ve vaší pohodlné posteli. Žít v hygge stylu spočívá v jednoduchosti – prostě jen tak být a užívat si všeho, co vám navodí příjemné pocity.
 

 

Žít hygge, být v pohodě

Možná i pro vás byl rok 2020 velkou zkouškou a zátěží. Není se čemu divit, pokud jste ve stresu a potřebujete změnu, ulevit si od každodenních starostí nebo prostě jen „pořádně se nadechnout”. Jestliže hledáte univerzální lék na to, jak vnést konečně klid do vaší duše, právě jste ho našli. V čem spočívají hlavní principy hygge životního stylu a jak si ho můžete přenést do běžných dní?
 
  • Navoďte příjemnou a bezpečnou atmosféru – ztlumte světla, rozsviťte svíčky, zapalte krb.
  • Buďte klidní a vyrovnaní – odhoďte stres a shon všedních dní, uvolněte se a buďte vstřícní ke svému okolí.
  • Dělejte si radost maličkostmi – káva, čaj, dobroty, knihy a vše, co vám vykouzlí úsměv na rtu.
  • Žijte tady a teď a děkujte za to, co máte.
 

 

Bezpečný a útulný interiér jako na dlani

Toužíte po příjemném, útulném a ničím nerušeném prostředí? Skvěle, tak to pro vás máme pár užitečných tipů!
 
1. Vyhoďte přebytečné 
Ve známé frázi „v jednoduchosti je krása“ je mnoho pravdy. A to i v souvislosti s hygge stylem. Zbavte se všeho, co zbytečně zabírá místo a omezte vybavení na nutné minimum - nechte prostor dýchat. Sami uvidíte, že rázem získáte prostředí, ve kterém se budete cítit o 100 % lépe.
 
2. Místo pro relaxaci? A vy ho ještě nemáte?
Důležitým prvkem hygge interiéru je místo, kam si odskočíte od každodenních starostí, a které vám bude sloužit pro pořádný odpočinek. Ať už si pro něj najdete koutek v obýváku, ložnici nebo pracovně, vždy by mělo jít o vymezený prostor či výklenek, který bude ladit s interiérem a nebude v prostoru působit rušivě.
 
A co v relaxačním koutku nesmí chybět? Pohodlné křeslo, které doladíte hebkým polštářem a dekou. Také praktický stolek, ať už vyšší odkládací nebo nízký konferenční, který vám poslouží pro odložení knihy nebo hrnku s teplým nápojem. A když vše ozdobíte nějakou vkusnou dekorací, jako je stolní lampa, váza s oblíbenými kytkami nebo keramická ozdoba, docílíte opravdu jedinečného koutku, kam budou denně s radostí směřovat vaše kroky.
 

3. Malé a velké radosti
I když se vám to z počátku nemusí zdát důležité, na vytvoření útulného prostředí hraje velkou roli osvětlení. Stačí, když do prostoru zasadíte pár lampiček, světýlek, svícnů nebo lucerniček a uvidíte, jak rázem z obyčejného vykouzlíte něco, co vás chytne za srdce a pohladí na duši.
 
Pomocí osvětlení totiž navodíte pocit tepla všude, a to ať už se jedná o obývací pokoj, kuchyň, ložnici nebo třeba koupelnu.
 
4. Dřevo dokáže zázraky
Dřevěné a proutěné doplňky – na to si i Dánové hodně potrpí. Pohovka, stolek, nebo jiný nábytek s dřevěnými detaily, proutěný košík a jiné dřevěné dekorace dokáží v prostoru opravdové zázraky. A když to všechno doplníte huňatou dekou a příjemným polštářkem, uvidíte, jak vám v místnosti bude hned tak nějak tepleji a útulněji.
 
Zamlouvá se vám tento styl plný klidu, pozitivního myšlení a pohodového přístupu k životu? Pokud ano, ale interiér se vám přestavovat nechce, zkuste alespoň jediné - jednoduše žít život a být šťastní.
04.01.2021 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444