ONYX: Umět ovládat stínění domu

On-line zařízení dobývá svět. Pro téměř každý přístroj bylo vyvinuto rozhraní, umožňující ovládání prostřednictvím internetu. Tato „smart“ zařízení v dnešní době nechybí v nabídce žádného úspěšného výrobce. Firma HELLA představuje inovativní systém ONYX.

Revoluce ve „Smart Living“

„Během pouhých několika let bude inteligentní ovládání žaluzií či rolet zcela samozřejmé. A nemám na mysli pouze jednoduché řízení pohybů nahoru a dolů dálkovým ovládáním, ale inteligentní regulaci procházejícího světla, tak jak to již dnes nabízí ONYX. Ovládání pomocí inovativního řízení ONYX je zcela intuitivní. A to nejlepší k tomu: Není nutné nic konfigurovat, všechno funguje doslova po vybalení z krabice," vysvětluje hlavní vývojář inovativního řízení ONYX Manuel Stanglechner.
 

Klíč k budoucnosti stínicí techniky

Rozdíl mezi zařízením ONYX a produkty jiných výrobců spočívá v extrémně jednoduchém rozhraní pro koncové uživatele, kteří mohou dodatečně vybavit také svůj stávající systém řízení s minimálními zásahy. Když připojí box centrální řídící jednotky ONYX.CENTER do internetové sítě a stáhnou si aplikaci ONYX z App-Store nebo Gooogle Play do svého chytrého telefonu nebo tabletu, je již vlastně systém ONYX připraven k řízení.

Po naskenování QR-kódu z řídícího boxu je telefon nebo tablet automaticky okamžitě použitelný bez jakékoliv dodatečné konfigurace, jako je třeba u dálkového ovládání. Systém je inteligentní díky ONYX.NODE. Jedná se o ovládací prvky jednotlivých elektromotorů, které jsou dodávány s ONYX-boxem. Rozměrově malá jednotka NODE se montuje do elektrických instalačních krabic, např. pod standardní spínač pro ovládání žaluzií, rolet apod. Před jejím zabudováním a připojením k napájení stačí opět naskenovat QR-kód jednotky a poté již můžete pohybovat roletami, žaluziemi a markýzami přesně podle toho, jak pohybujete prstem po dispeji.

Propojení řízení a iPhonu nebo telefonu s OS Android či tabletu otevírá uživateli téměř neomezené spektrum možností použití. Může vytvářet skupinové řízení, uložit oblíbené položky, povolit nové uživatele, jiné blokovat, ovládat svá stínicí zařízení na dálku ze zaměstnání nebo na cestách, propojit s dalšími aplikacemi.
VÝHODY SYSTÉMU ONYX®:

  1. S několika málo prvky je možné ovládat celý důmI na cestách!

  2. Přenos dat probíhá bezdrátově, takže je ONYX.HOME vhodný i pro dodatečnou instalaci.

  3. U novostaveb nebo při renovaci budov - velká flexibilita ONYX.NODE umožňuje jeho instalaci téměř do každé budovy.

  4. ONYX.NODE se montuje do hluboké instalační krabice, např. pod nástěnný spínač. Napájení 230 V.

  5. S promyšleným systémem ONYX® můžete řídit vaše stínicí zařízení snadno a pohodlně.

  6. ONYX.NODE řídí prakticky jakýkoli kabelem ovládaný žaluziový nebo roletový motor.

  7. Meteorologická stanice ONYX.WEATHER řídí všechna stínicí zařízení automaticky v závislosti na počasí.

18.08.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444