O mobilní domy má zájem stále více Čechů. Láká je možnost okamžitého bydlení za nízkou cenu

Transport mobilního domu, zdroj: www.marvel-mobilnidomy.cz

Transport mobilního domu, zdroj: www.marvel-mobilnidomy.cz

Mobilní domy, známé také jako mobilheimy, se v posledních letech těší stále větší oblibě. Představují rychlé a efektivní řešení bytové situace za příznivou cenu okolo 250 tis. Kč, rekreační bydlení bez nutnosti výstavby i zajímavou možnost výdělku.

Co je to mobilní dům?

Mobilní dům je plnohodnotné obydlí o velikosti od 20 do 40 m2 s kompletním vnitřním vybavením, vytápěním na elektřinu nebo tuhá paliva a napojením na všechny potřebné sítě. Jedinečnost mobilních domů spočívá v možnosti bydlet okamžitě. Jen je potřeba vlastnit pozemek pro umístění domu.

Mobilní dům jako ideální přechodné bydlení

Největší skupinou zájemců o mobilní domy jsou lidé, kteří řeší náhlou změnu své bytové situace a potřebují přechodné bydlení. Přišli o dům, byt nebo se naopak chystají rodinný dům stavět a musí prodat byt, aby mohli stavbu financovat. Ideálním řešením se stává mobilní dům, se kterým nezískají pouze střechu nad hlavou, ale i veškeré vybavení a nábytek, který je k pohodlnému bydlení a životu potřeba.

V případě stavby rodinného domu je velkou výhodou umístění mobilheimu v blízkosti stavby a stavbu je tak snadné kdykoli dozorovat a mít zcela pod kontrolou.

Po dostavení domu lze mobilní dům opět prodat. V případě revitalizace domu může být prodejní cena mobilheimu dokonce vyšší a mobilní dům se tak stává zajímavou investicí. 

 

Mobilní dům k rekreaci

Mobilní domy si často pořizují také zahrádkáři, kteří se rozhodli svou zahrádku využívat i k rekreaci a potřebují obydlí, které je malé, ale nabízí veškerý komfort a možnost plnohodnotného bydlení. V mobilních domech přespávají o víkendech a dovolených nebo je využívají pouze k odpočinku během práce na zahrádce a ukrytí před deštěm. Vybírají si nejčastěji menší mobilheimy do 30 m2.
Prodejní centrum mobilních domů, zdroj: www.marvel-mobilnidomy.cz


Pronájem mobilních domů turistům

Mobilní dům je možné využít i k pronájmu. Na mnoha místech České republiky, zejména v turistických oblastech, najdeme kempy nebo soukromé pozemky s mobilními domy, které slouží jako ubytovací zařízení pro turisty. Mobilní domy jsou první volbou pro ty provozovatele ubytování, kteří upřednostňují hotové řešení a rychlost realizace před výstavbou na míru. Vynaložené náklady na koupi mobilního domu se jim začínají vracet okamžitě, protože mobilní domy jsou obyvatelné hned po usazení na pozemku a připojení k sítím.  
 

Provozovna pro drobné podnikání

Pro drobné živnostníky, kteří přemýšlí o vhodné provozovně, může být mobilheim také zajímavou alternativou. Vnitřní prostor mobilního domu lze přizpůsobit a vytvořit například malou prodejnu potravin, bufet, bazárek s oblečením nebo kadeřnický salón.

Mobilní domy mohou také velmi dobře posloužit jako kancelářské prostory nebo ubytování pro zaměstnance, například stavební dělníky.
 

Bydlení bez čekání

Pro každého, kdo potřebuje bydlet hned, bez průtahů, starostí a potřeby stavebních úprav je mobilní dům ideálním řešením. Přeprava, usazení mobilního domu na určené místo a napojení na sítě je otázkou jednoho dne. Před usazením mobilního domu je dobré nechat si pozemek posoudit a zjistit, zda je pro umístění mobilního domu vhodný. Po usazení domu se už stačí jen nastěhovat. 
Obývací pokoj a jídelna mobilního domu, zdroj: www.marvel-mobilnidomy.cz
 

Plnohodnotné bydlení s kompletním vnitřním vybavením

Mobilní dům, to nejsou jen čtyři holé stěny, podlaha a střecha. Hodnota mobilního domu je v jeho vnitřním vybavení. Dispozice jsou stejné, jako je tomu u malého bytu nebo bungalovu. V interiéru nechybí obývací pokoj se sedací soupravou, vybavená kuchyňská linka, jídelní kout, jedna až tři ložnice a koupelna, obvykle se sprchovým koutem, umyvadlem a toaletou.
 

Možnosti zateplení a revitalizace

Mnoho zájemců o mobilní domy láká možnost modernizace a revitalizace. K nejčastějším úpravám patří zateplení domu, díky kterému klesnou náklady na vytápění a mobilheim je pak vhodný pro bydlení i ve velkých mrazech. Mimo zateplení mohou majitelé mobilheimů modernizovat vnitřní vybavení nebo doplnit mobilní dům a letní terasu.

Mobilní domy mají již mnoho spokojených majitelů a každý den přibývají další. Při rozhodování o koupi mobilního domu doporučujeme navštívit některé z prodejních center mobilních domů, domy si prohlédnout a zvážit, jaký typ domu bude vyhovovat vašim potřebám. Pro koupi domu zvolte prodejní centrum, které zajistí veškerý servis a poradenství. Doprava zdarma i usazení domu by mělo být samozřejmostí.  Všechny tyto podmínky splňuje prodejní centrum Marvel, které má tři pobočky a prodeji mobilních domů se věnuje již 10 let. Jen zkušený prodejce vám poradí s výběrem tak, abyste byli se svým mobilním domem spokojeni i po letech.
27.04.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444