Nudle se zeleninou přelité vejci

Vařime (nejen) pro děti

Na rodičovské dovolené jsem objevila pár podivných, ale malými i velkými strávníky, velmi oblíbených receptů. Chtěla jsem vařit jídla, která by obsahovala hodně zeleniny a přitom chutnala i dětem.

Jedním z nejúspěšnějších jídel u nás doma jsou nudle se zeleninou přelité vajíčky. Můžeme je doplnit kuřecím masem, libovým vepřovým nebo nechat úplně bez masa. Pro dospělé, ne striktně zdravě se stravující, doporučuji přidat místo masa domácí uzený špek.
Ingredience na 6 porcí
1 cibule
2 stroužky česneku
3 mrkve
1 čínské (pekingské) zelí
1 červená paprika
1 lžíce oleje
4 vejce
sušené bylinky (celer, petržel, libeček)
sůl
400 g rýžových nebo pšeničných "čínských" nudlí

Zeleninu můžete obměnit podle sezónnosti, domácích zásob. Doporučuji minimálně 1 kg zeleniny v syrovém stavu. Samozřejmě lze použít i mraženou zeleninu.
Příprava
Nakrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje (nebo na uzeném špeku), přidáme nastrouhanou mrkev, opražíme. Přidáme na nudličky nakrájené čínské zelí, papriku, promícháme s drobně nasekaným česnekem a směs posolíme. My máme rádi zeleninu křupavou, ale lze ji upražit úplně doměkka. V jídle je pak méně zřetelná a zejména děti "vyšprtávači" neztrácí čas zkoumáním podezřelých kousků. Vše ochutíme sušenými bylinkami. Já používám směs z listí celeru, petržele a libečku, kterou jsem si v létě připravila. Dodává jídlu maggi chuť.

Uvaříme nudle dle návodu a scezené je vysypeme do zeleninové směsi, promícháme. Vše přelijeme rozšlehanými vejci. Opět důkladně promícháme a pod pokličkou za občasného míchání necháme vejce srazit.













Lámete si hlavu s nějakým zdravým mlsáním pro děti, jehož příprava vás nepřipraví o moc času? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept:

04.03.2022 | Alena Vaculová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444