Nový web usnadní lidem refinancování hypoték

V České republice probíhá v současné době velká vlna refinancování. Končí totiž tříleté a pětileté fixace historicky nejsilnějších hypotečních let. Desítky tisíc lidí tak stojí před rozhodováním, zda se jim vyplatí přejít s hypotékou na další fixační období k jiné bance, nebo zůstat u té stávající.

Právě pro ně byl v říjnu spuštěn server www.hypotecnikonzultant.cz. Tento web umožnuje majitelům hypoték srozumitelně a hravou formou zjistit, kolik mohou v současné době ušetřit na splátce jejich hypotéky a zároveň dává možnost využít bezplatnou konzultaci s nezávislými hypotečními specialisty.

Úrokové sazby hypoték dosahují v posledních měsících nejnižších hodnot v historii. Pro majitele hypoték, kterým právě končí tříleté a pětileté fixace to znamená možnost snížení měsíčních splátek i v řádech tisíců korun. Významnou roli tady může hrát správná volba banky. „V českých bankách je běžnou praxí, že po skončení fixačního období dají svým klientům na hypotéku až o 20 % vyšší sazby, než novým klientům. Místo 3% sazby dostanete například sazbu 3,8 %. U hypotéky na 2 miliony se splatností 20 let to znamená rozdíl měsíční splátky o více než 800 korun. Proto je důležité v dostatečném předstihu získat a porovnat nabídky dalších bank,“ říká Jan Lener ze společnosti Broker Consulting.

Základní přehled o sazbách jednotlivých bank je v dnešní době snadné získat na mnoha internetových porovnávačích. Pro výběr nejvhodnější banky ale porovnání sazeb zdaleka nestačí. Dnes už při sjednávání hypotéky hraje zásadní roli také vyjednávací pozice, nebo množstevní slevy. Právě tyto výhody umožňuje server www.hypotecnikonzultant.cz, který vedle výpočtu maximální úspory na splátce konkrétní hypotéky nabízí také možnost sjednat si bezplatné služby nezávislého finančního poradce. Ten vám pomůže s vyjednáním co nejlepších podmínek v bance, poskytne vám špičkový servis a pomoc se zařizováním a následnou správou hypotéky. K tomu získáte i cenné rady, jak nastavit hypotéku a rodinné finance tak, abyste se při splácení nedostali do finančních potíží.
19.11.2012 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444