Nový trend ze světa podlahových krytin: Rigid vinylová podlaha

Přemýšlíte nad pořízením nové podlahy, ale zatím nemáte jasno, jaký materiál zvolit? Není divu. Možností je nespočet a výrobci neustále přicházejí s dalšími inovacemi. Zorientovat se v nabídce na trhu tak může být pěkný oříšek. 

Věděli jste například, že klasické vinylové podlahy už mají svého nástupce? Jde o rigid vinylové podlahy, které jsou odolnější, stálejší a umožňují ještě jednodušší pokládku. To vše díky speciálnímu tvrdému jádru jednotlivých lamel. Zjistěte, jak tato novinka na trhu funguje a zda je to to pravé pro vaše potřeby.

Tajemství je v silném a tvrdém jádru

Ve srovnání s klasickou vinylovou podlahou tkví hlavní rozdíl právě v silném a tvrdém jádru. Díky němu je podlaha stabilnější, tedy rozměrově stálejší při změnách klimatu v místnosti. To umožňuje rigid vinyl položit i tam, kde klasický vinyl selhává –⁠ typicky například do místnosti s velkými francouzskými okny, kde podlaha bývá vystavena kolísání teploty a intenzivnímu slunečnímu záření. U toho však výhody pevného jádra ani zdaleka nekončí.

Ovlivňuje totiž také odolnost podlahy vůči vodě, která je díky němu 100% voděodolná. Rigid vinylovou podlahu tak můžete bez obav umístit do kuchyně, koupelny a nebo třeba na chodbu.

Mimo skvělé funkční vlastnosti však pevné jádro poskytuje ještě jednu důležitou výhodu –⁠ výrazně zjednodušuje instalaci. Pevná a tuhá deska totiž dokáže vyrovnat případné rozdíly podkladu, a tak je možné většinu rigid vinylových podlah za dodržení určitých podmínek nainstalovat i tam, kde jsou zbytky stěrky či lepidla.



Tip: Pokud je pro vás snadná instalace klíčová, zaměřte pozornost na podlahy Berry Alloc Spirit Click. Ty se v mnoha případech dají nainstalovat přímo na stávající podlahu, kdy odpadá nutnost jejího složitého odstraňování. Díky jednoduchému zámkovému systému si s pokládkou poradí každý šikovný kutil.

Vlastnosti vinylu, vzhled z přírody

Užitné vlastnosti však nejsou jediným důvodem, proč sáhnout po rigid vinylu. Oblíbený je také pro svůj vzhled, který věrně napodobuje přírodní materiály. Pokud tedy chcete mít v interiéru dřevo nebo třeba stylový kámen, ale podmínky v místnosti (případně rozpočet) to nedovolují, vsaďte právě na podlahu z rigid vinylu.
 
Zaujal vás rigid vinyl? Načerpejte inspiraci a objevte všechny možnosti těchto revolučních podlahových krytin na e-shopu INPARKET.
03.05.2021 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444