Nový trend: obklady s metalickým nádechem

Vybrat obklad do koupelny či dlažbu do celého domu dnes není zrovna jednoduché. Nabídka tvarů, stylů a dekorů je tak široká, že se v ní dá zorientovat jen stěží. Vedle tradičních a nadčasových dezénu přírodního dřeva a kamene, populárního dekorativního retra či minimalistických imitací betonové stěrky dnes oblibu získávají i obklady a dlažby s kovovým nádechem.

Tento typ obkladů či dlažeb najde své místo jak v moderních industriálních prostorách, tak i v tradičním interiéru. I když často až surový metalický design preferují zejména muži, v případě kombinace základních metalických obkladů s dekorativními prvky či mozaikami se do nich zpravidla nadchnou i ženy. Zatímco muži mají raději bronzové, železné či ocelové tóny, ženy preferují spíš odlesky stříbra nebo mědi.


Reprezentativním příkladem obkladů s kovovým nádechem může být na český trh nedávno uvedená série ZINC, která představuje skutečnou perlu mezi exkluzivními obklady a dlažbami. Nejde přitom jen o jedinečný dezén a styl tohoto materiálu či o jeho špičkové technické zpracování, které jiní výrobci neumí ani zdaleka napodobit, ale i o komplexnost celé série.


Základní formáty 30x60 cm a  60x60 cm lze doplnit velkoformátem 60x120 cm a dokonce i obřím rozměrem 120x260 cm. Kdo preferuje jiné tvary, než tradiční čtverce či obdélníky, může sáhnout i po hexagonu v rozměru 25x29 cm, plastickém dekoru stejného rozměru a případně i mozaice 5x5 cm. Povrch může být buď hladký – ZINC Natural, nebo s jemným reliéfem – ZINC Skin. Každého mile překvapí i zajímavá škála barev, mezi nimiž vyniká ZINC Green.


Zajímavou alternativou může být i série Diurne Oxide, která vyniká zajímavou zemitou barvou. Tmavých odstínů se obvykle stavitelé obávají, když ovšem najdou odvahu a sáhnou po nich, jsou vždy mile překvapeni. Obklady této série jsou k dispozici jak v praktickém formátu 20x20 cm, tak i velkoformátu 60x120 cm a velké škále dekorací v různých patchwork kombinacích, které zajistí jedinečné a dokonalé řešení stěn. Na podlahu se nabízí dlažba ve velkém formátu 60x120 cm nebo v tradičním rozměru 60x60 cm. Pro koupelnu je možné využít i umyvadlo ve stejném stylu.
07.10.2020 | PR
  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444