Nový chytrý zámek Linus Yale je k dispozici na českém trhu

Společnost ASSA ABLOY na konci září představila novou generaci chytrých zámků Linus Yale. Novinka umožňuje ovládat zámek pomocí mobilního telefonu, otevírat ho pomocí časově omezeného PIN kódu unikátního pro každou osobu a neustále mít přehled o tom, zda je doma zamčeno.

Posláním tohoto elegantního bezklíčového zámku, nazvaného po zakladateli značky Yale, je zvýšit bezpečnost a zjednodušovat každodenní život majitelům domů a bytů. V Česku se bude prodávat od 5. října na e-shopu Alza.cz se základní cenou 6 999 Kč.

Chytrý zámek Linus Yale staví na více než 180 letech zkušeností společnosti Yale a představuje kombinaci promyšleného designu a nejmodernějších technologií. Prostřednictvím mobilní aplikace Yale Access lze zámek zamykat a odemykat odkudkoli je zrovna potřeba, nebo si ověřit příchod dětí ze školy domů či poskytovat virtuální klíče hostům. „Chytrý zámek Linus znamená konec hledání klíčů zapadlých v kabelce nebo zapomenutých v autě. Zcela bez zásahu do dveří a jejich stávajícího zámku se postará o možnost kdykoli zkontrolovat, zda je zamčeno, stejně jako na dálku umožní vstup rodině, přátelům nebo službám s dodávkou do domu,“ vysvětluje Michal Tichý, manažer společnosti ASSA ABLOY.

Instalace chytrého zámku Linus je velmi snadná a lze ji provést u všech dveří s klasickou cylindrickou vložkou. „Stačí jej namontovat z vnitřní strany dveří na současnou vložku zámku. Z vnějšku budou dveře vypadat stále stejně. Aplikace Yale Access může automaticky zamykat dveře ihned po jejich zavření, nebo po nastavené době. Při návratu domů – a zjištění přítomnosti telefonu s aplikací – se zámek zase automaticky odemkne,“ vysvětluje Michal Tichý. Pro ovládání zámku na dálku prostřednictvím internetu je nutné jej spárovat se zařízením WiFi bridge Yale Connect. 
 

Vysoká úroveň zabezpečení a ocenění za design

„Chytrý zámek Linus nejen skvěle funguje, ale je to i designově zajímavý doplněk moderního interiéru. Snadná je jeho instalace i následné ovládání v mobilní aplikaci, dostupné pro Android i iOS. Extrémní důraz jsme kladli na zabezpečení komunikace mezi zámkem a telefonem jeho majitele,“ dodává Michal Tichý, manažer společnosti ASSA ABLOY.

Pro ovládání zámku prostřednictvím aplikace Yale Access je používán uživatelský účet s dvoufaktorovou autentizací. Komunikace mezi telefonem a Chytrým zámkem Linus® probíhá prostřednictvím Bluetooth LE se 128bitovým AES šifrováním. V případě ztráty telefonu lze okamžitě deaktivovat všechny virtuální klíče i celý účet Yale Access.

Zámek je vyroben z prémiových materiálů, má pískovaný kovový povrch a je dostupný ve stříbrné a matně černé barvě. Uzamčení indikuje LED prstenec na jeho povrchu. Autorem designu je slavný švýcarský designér Yves Behar, který pracoval pro značky jako Apple nebo HP. Chytrý zámek Linus získal prestižní ocenění Red Dot Award 2020 za kvalitu designu v kategorii „Chytrý produkt“.



V rámci řešení inteligentních domácností spolupracuje Chytrý zámek Linus® také se systémy Apple HomeKit a IFTTT, stejně jako hlasovými asistenčními službami Amazon Alexa a Google Assistant. Rovněž je možné propojení s dalšími bezpečnostními produkty Yale.
 

Dostupnost a cena

Chytrý zámek Linus® bude v prodeji od 5. 10. 2020, v první fázi výhradně v nabídce obchodů Alza.cz a Alza.sk, za cenu 6 699 Kč včetně DPH.
08.10.2020 | PR
  • Yale

    Firma Yale vyrábí klíče, zámky a bezpečnostní systémy a dodává je milionům lidí do více než 125 zemí celého světa. Jako jedna z nejstarších mezinárodních značek patří Yale mezi nejznámější a nejrespektovanější jména mezi výrobci zámků. V její historii najdete zásadní novace pro celý průmysl. Představuje kvalitu, design, spolehlivost, důvěru a co je nejdůležitější – bezpečnost. Cílem společnosti Yale je dát zákazníkům pocit bezpečí, aby si mohli plně užívat života bez starostí a mít volnost výběru.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444