Nový bungalov Luminoso dostal do vínku světlo v interiéru

Rodinný dům Luminoso plní sen mnoha lidem, kteří touží po praktickém a moderním bungalovu za příznivou cenu. Pokud máte rádi dostatek světla, je nový dům Luminoso přesně takovým bydlením, jaké ke svému životu potřebujete.

Projektanti Haas Fertigbau se při jeho návrhu soustředili na přístup světla do interiéru, a je třeba říci, že svůj úkol zvládli na jedničku. Velikost oken totiž není u bungalovů této kategorie běžná.

Světlem atraktivita této novinky ani zdaleka nekončí. Na užitné ploše přes 93 metrů čtverečních vám Luminoso nabídne hned čtyři pokoje, přičemž jeho středobodem je prostorný obývací pokoj s kuchyní a jídelnou. Celý dům je díky bohatému prosklení neuvěřitelně světlý, což uvnitř vytváří příjemnou a pohodovou atmosféru. Navíc je hned ze tří pokojů přímý vstup na zahradu.

Zastavěná plocha: 115,08 m2
Užitná plocha: 93,48 m2
Sklon střechy: 23°
Energetické parametry (třída): nízkoenergetický dům, třída „B“
Cena: 2 499 000 Kč (vč. DPH)

Základním stavebním prvkem bungalovu jsou certifikované celostěnové dřevěné panely s vícevrstvým opláštěním stěn, na statiku konstrukčního systému poskytuje společnost Haas Fertigbau Chanovice záruku 30 let. Domy je možno realizovat v různém rozsahu od dodávky jednotlivých stavebních dílců přes hrubé stavby až po výstavbu kompletně na klíč.

U konstrukčního systému nového bungalovu si můžete vybrat z několika provedení certifikované vnější stěny THERMO-PROTECT, a to jak s parozábranou, tak i parobrzdou. Systém s parozábranou, známý také jako tzv. „difuzně uzavřený systém“, má v dřevostavbách velmi dlouhou tradici. V rodinných domech Haas Fertigbau je úspěšně používán již více než 40 let a jeho vysoká kvalita je potvrzená tisíci realizovanými rodinnými domy. Nosné konstrukce vnějších stěn jsou spolu s dalšími důležitými vrstvami (např. tepelně izolačními apod.) dokonale chráněny proti pronikání vlhkosti z interiéru parotěsnou fólií – parozábranou. Tato fólie zajišťuje, že vnější stěna je v rámci celé své skladby neustále perfektně suchá a funkční.

V rodinných domech z Chanovic je parozábrana umístěna uvnitř v tzv. dvouplášti a je tedy celoplošně oboustranně pevně sevřená mezi dvě vrstvy vnitřního opláštění stěn (mezi vrstvu sádrokartonu a dřevotřísky). I díky tomu můžete do vnějších stěn v celé jejich ploše upevnit odpovídajícím způsobem (tj. pomocí běžných kotvících prostředků) prakticky jakékoliv obrázky, police, skříňky. Na funkci systému to přitom nebude mít žádný nežádoucí vliv. A navíc – tento praktický dvouplášťový systém velmi hodnotně podporuje, v kombinaci s monolitickými betonovými konstrukcemi podlah, prvotřídní akustiku rodinných domů.

Luminoso není jen světlý, ale při provozu dokonale ohleduplný k vaší peněžence. V ceně domu získáte stěny Thermo-Protect® Premium (U = 0,14 W/m2K), okna a terasové dveře s kvalitním tepelně- izolačním trojsklem (U = 0,5 W/m2K) a individuální vizualizaci návrhu kuchyně. V případě zájmu o dům v pasivním standardu vám projektanti Haas Fertigbau navrhnou již ve fázi zpracování projektové dokumentace vhodná opatření a úpravy pro dosažení žádaných parametrů.

V rodinných domech firma běžně používá ústřední systém vytápění s otopnými tělesy nebo podlahový systém ústředního vytápění, obojí s různými zdroji tepla. V roli zákazníka si můžete vybrat elektrokotel s akumulací i bez akumulace, plynový kondenzační kotel, tepelné čerpadlo, kotel na biomasu, elektrické podlahové topné systémy, elektrické přímotopy nebo teplovzdušné vytápění. Možná jste už slyšeli o domech s téměř nulovou spotřebou energie, které ovšem vyžadují výrobu významného podílu energie z vlastních obnovitelných zdrojů. I tady se můžete na Haas Fertigbau plně spolehnout -  v nabídce má termické i fotovoltaické solární systémy špičkové kvality, vše na míru a přání dle požadavků klientů. Nechybí ani systém řízeného větrání s rekuperací.

Samozřejmostí je špičková kvalita provedení a nadstandardní vybavení – to vše odpovídá dlouholeté tradici a prestiži certifikovaného systému Haas Fertigbau.
11.12.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444