Nové trendy výroby, vývoje a prodeje čalouněného nábytku

Minulý týden se v Brně konal seminář nazvaný Nové trendy výroby, vývoje a prodeje čalouněného nábytku. Jeho společenskou součástí se stalo i pozvání na číši vína u příležitosti dvou kulatých výročí. Zároveň s 10. výročím založení pořádajícího Cechu čalouníků a dekoratérů si cechmistr Ing. Helena Prokopová připomněla své šedesátiny. Redakce Bydleni.cz se připojuje ke gratulantům.

Slavnostní příležitosti paní Prokopová využila k tomu, aby pozornost účastníků semináře zaměřila k novinkám ve vývoji a prodeji čalouněného nábytku. Pozvala hosty k prohlídce nejatraktivnějších ukázek z produkce čalouníků a dekoratérů, kterými se Cech bude prezentovat na výstavě INTERIER připravované pod heslem "Zlepšení kvality života zdravým sezením, zdravým ležením, zdravým interiérem".

Z tiskové zprávy Cechu čalouníků a dekoratérů k mezinárodní výstavě INTERIER, která se uskuteční ve dnech 4.- 7. září 2003 v Praze citujeme:

Zdravě sedět či ležet je přirozené právo každého člověka, od dětství až do nejvyššího věku. Nabídka na trhu židlí, pracovních židlí, křesel, pohovek, lehátek, lehacích ploch a koster lůžek je dnes velká a pro zákazníka je obtížné se orientovat a vybrat si pro sebe osobně a pro vykonávanou činnost to nejlepší...

Sezení i ležení je třeba si odzkoušet. Každý člověk je jedinečná individualita, a proto každému člověku vyhovuje něco trochu jiného. Pro správný výběr je třeba mít hodně informací a ty správně spolu s bohatou škálou výrobků nabídnou členové Cechu čalouníků a dekoratérů na výstavě INTERIER v Praze ve Veletržním paláci ve dnech 4.-7. Září 2003.
V pořadí důležitosti - každému lze doporučit nejdříve ze všeho řešit kompletně lůžko (lehací plochu včetně kostry), dále pracovní sezení, židli a stůl, odpočivné sezení, funkční sezení při jídle, tj. stůl a židle.

Ale, aby se i současné sezení dalo rychle vylepšit, připravili členové Cechu čalouníků a dekoratérů ve spolupráci s lékařem - ortopédem Doc. MUDr. Ivanem Millerem, Csc. - Tvarovou podložku pro zlepšení kvality sezení. Základ sezení je ve správném natočení pánevního pletence a o to se "Tvarová podložka" snaží. Sezení s podložkou si bude možno v expozici Cechu čalouníků a dekoratérů odzkoušet, bude možno si ji objednat. Finálním výrobcem je firma 2G spol. s r.o. Lipov, výrobce mj. šitých výplní do čalouněných výrobků. Firma je známá bohatou nabídkou polštářů, podložek a pokrývek pro zdravé ležení a spaní a to i alergiků.
Lůžko je základem celonočního odpočinku a jsou to "noční šaty" uživatele, a tak jako šaty je třeba si pro sebe vybírat také lůžko.
Proto bude v prostorách Veletržního paláce otevřeno bezplatné poradenské středisko.
Nové typy lehacích ploch - skládačky různých koster, roštů, matrací dle potřeb, požadavků i obsahu peněženky představí firma Ahorn CS s.r.o., ASON interiér s.r.o., LUGI s.r.o., KVARTA - Ing. Jana Šuláková, SEGUM invest (in-ELIS CS) a další.

ASON interiér, průkopník v používání snímatelných potahů čalounění, dále nabízí jídelní stůl a čalouněné židle se snímatelným potahem, čalouněné pohovky a křesla s rozkládáním a snímatelným potahem a židli pro dynamické sezení se systémem BIOSWING. Firma MANIAC - Ing. Arch. Hynek Maňák představí nový jídelní stůl EPULUM. Firma JABATEX s.r.o. nabídne potahové textilie s žinylkou a zajímavé barevnosti a vzorování. Firma TOSCa Brno nabídne nové typy potahových textilií, usní, vybavování celých interiérů vč. nábytku.
Firma POLSTER s.r.o. přichází jak s čalouněnými křesly a soupravami, tak několika typy malých tzv. konferenčních stolků, zaplňující mezery na trhu. Dále POLSTER nabízí velmi zajímavý masážní stůl pro maséry a fysioterapeuty, kteří o vzoru německých masérů, za svými zákazníky s tímto stolem docházejí např. v polední přestávce na pracoviště nebo večer domů.

Cech čalouníků a dekoratérů je neziskové sdružení výrobců čalouněného nábytku i jiných čalouněných výrobků a dekorací, dodavatele materiálů, strojů a zařízení, prodejce, autorizované osoby a odborné školy všech stupňů, založené v roce 1998. Hlavní náplní Cechu je podpora kvalitní výroby čalouněných výrobků a dekorací, školení výrobců i pedagogů..

Cech čalouníků a dekoratérů, Výstaviště 1, 648 49 Brno.
Email: Cech_cal@volny.cz
www: www.volny.cz/cech_cal
26.08.2003 | Josef Morávek
  • Cech čalouníků a dekoratérů

    Cech čalouníků a dekoratérů sdružuje výrobce čalouněného nábytku i jiných čalouněných výrobků a dekorací, dodavatele, prodejce, autorizované osoby a odborné školy všech stupňů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444