Nové možnosti pro developery představila na konferenci realitní kancelář AAABYTY.CZ

Novela zákona o kolektivním investování

Možnosti fungování nemovitostních fondů a novela zákona o kolektivním investování byly tématy konference, kterou uspořádala 23. května 2006 ve Slovanském domě v Praze společnost AAABYTY.CZ - realitní kancelář s nejsilnějším kapitálovým zázemím v ČR.

JUDr. Klára Cetlová, ředitelka odboru Legislativa finančního trhu MF ČR, seznámila účastníky s problematikou zákona o kolektivním investování a detailně vyložila změny v novele zákona. „Novela zákona o kolektivním investování umožní vznik čtyř druhů fondů - Fondu kvalifikovaných investorů, Fondu cenných papírů, Fondu fondů a Fondu nemovitostí,“ uvedla Klára Cetlová a rozvedla podrobně jednotlivá specifika všech fondů a další novinky a změny v tomto zákoně, jako je například snížení minimální dvoumiliónové investice do těchto fondů. Na novele také spolupracovala Asociace fondů a asset managementu České republiky (AFAM), jejíž generální manažer Ing. Martin Hanzlík byl také jedním z přednášejících a všem zúčastněným přiblížil novinky a zajímavosti, které se týkají jejich oboru.

„Jsem rád, že konference měla úspěch a čas si udělalo velké množství zástupců developerských společností,“ uvedl za organizátora konference Petr Illetško, generální ředitel společnosti AAABYTY.CZ. „Od developerů jsme schopni prostřednictvím našeho realitního fondu až 30% plánovaných bytů vykoupit v okamžiku zahájení prodeje developerského projektu. Navíc partnerům garantujeme prodej 50 – 85 % bytů dle typu a rozsahu projektu do termínu kolaudace. V případě nesplnění této podmínky vykoupíme tyto byty za cenu bez plánované provize do našeho AAA Realitního fondu,“ dodává Petr Illetško.

„I pořádání takových událostí jako je odborná konference o novele zákona o kolektivním investování je vedle již zmíněné speciální nabídky developerům, silného finančního zázemí a rychlého rozvoje sítě poboček důkazem, že se chceme na trhu realitních kanceláří stát opravdu jasnou jedničkou,“ uzavírá Petr Illetško.
O společnosti AAABYTY.CZ
Realitní kancelář AAABYTY.CZ je akciovou společností, která zahájila činnost v únoru 2005, disponuje jednoznačně nejsilnějším kapitálovým vybavením mezi realitními kancelářemi: akciovým kapitálem ve výši 10 miliónů Kč, jež je v současné době navyšován na 40 miliónů Kč a jeho navyšování bude dále pokračovat , a kapitálovým fondem ve výši 5 miliónu Kč. AAABYTY.CZ se může opřít o zázemí silného akcionáře SPGroup, a.s., jehož hodnota portfolia je 4,5 mld. Kč a konsolidovaný obrat v roce 2004 dosáhl 6,3 mld. Kč. Vizí společnosti je stát se nejvýznamnějším hráčem na českém sekundárním trhu s byty a ostatními nemovitostmi. V současné době nabízí unikátní podmínky pro výkup bytů od jednotlivců, ale i developerských společností. Záměrem společnosti je v blízké době vybudovat celorepublikovou síť 30 – 50 poboček v krajských a vybraných okresních městech, které budou plně vybavené kvalifikovaným týmem lidí i přímým přístupem do databáze nabízených nemovitostí.
Informace pro média:
Jakub Koutek, FILIP media, koutek@filipmedia.cz, GSM: 774 547 902
Michal Hoblík, Filip media, hoblik@filipmedia.cz, GSM: 774 225 155
24.05.2006

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444