Nové kotle Thermona potěší majitele starších domů i novostaveb

Největší český výrobce plynových kotlů, společnost Thermona, drží krok s nejmodernějšími světovými trendy ve vytápění. Jako každoročně i letos Thermona připravila pro podzim 2018 svým zákazníkům řadu novinek.

„Kromě nových kotlů jsme pro zpřehlednění nabídky a zjednodušení výběru sortiment nově rozdělili do tří řad podle konstrukce a využití jednotlivých produktů,” vysvětluje obchodní ředitel Thermony Milan Kubíček. 
 

Řada Premium pro náročné uživatele

Nabídka kotlů THERM pokrývá širokou skupinu zákazníků, vždy se ale jedná o úsporné plynové kondenzační kotle, na něž se Thermona specializuje. Technologicky nejvyspělejší kotle tvoří řadu PREMIUM Condens, do které spadá i první novinka, kotel THERM 18. Stejně jako ostatní kotle z této řady je osazen hořákem s technologií BLUEJET, která zaručuje rovnoměrně rozložení plamene. Zejména majitelé novostaveb  a nízkoenergetických domů ocení široké spektrum regulace výkonu v poměru 1:10, tedy již od 1,8 kW.

„Díky aktivnímu řízení spalovacího procesu dosahují kotle PREMIUM Condens nejefektivnějšího spalování. Použitím kvalitních komponentů, jako je například nerezový výměník s dochlazovanou čelní stěnou, řadí tyto kotle k technologické špičce,” uvedl Milan Kubíček.

Elektronika kotle umožňuje aktivní řízení spalovacího procesu a dosažení maximálně úsporného provozu. Díky novému vícefázovému ventilátoru kotle řady PREMIUM Condens překvapí tichým provozem. Kotel tak může být umístěn přímo v interiéru, odkud může vytápět klasický topný systém s radiátory nebo systém podlahového topení. Kotle lze také využívat pro ohřev užitkové vody. K tomu se vždy využívá maximální výkon a kromě průtokového ohřevu lze ohřívat vodu ve vestavěném nebo samostatném zásobníku, které Thermona také nabízí ve zvýhodněných setech.
 

TIP: Nevíte, jaký typ kotle zvolit? Podívejte se na chytrého průvodce výběrem.

Řada Optimum: kondenzační technologie za dostupnou cenu

Druhou novinkou je kotel THERM 14, patřící do řady OPTIMUM Condens. Tu je možné charakterizovat jako ideální poměr cena/výkon. Tvoří jí kotle osvědčené konstrukce, které svým majitelům umožní plně využívat výhod principu kondenzace, zejména vysoké účinnosti spalování. I v této řadě je standardem ekvitermní regulace, která umožní ještě snížit spotřebu plynu a tím pádem i náklady na vytápění. I v této řadě jsou použity nerezové výměníky a regulátor s plynulým řízením výkonu od 3 kW.
 
 
Základ kotle tvoří kondenzační těleso s nerezovým výměníkem zaručujícím dlouhou životnost. Speciální tvar trubkovnic výměníku omezuje jeho zanášení nečistotami z topného systému.

„Kotle řady OPTIMUM Condens mají špičkový nízkoemisní hořák s vysokou účinností a ekologickými provozem. Díky tomu získaly tu nejvyšší možnou emisní třídu,” shrnul přednosti Milan Kubíček.  

Varianta s ohřevem teplé vody THERM 24 KDCN je vůbec nejprodávanějším kotlem společnosti Thermona. Díky velmi přijatelné ceně je tento model používán jako náhrada za starší typy kotlů například s nuceným odtahem spalin ( takzvané turbo kotle) nebo starší plynové kotle. Díky výrazně efektivnějšímu provozu s využitím spalinového kotle se taková investice vrátí podle typu nemovitosti v řádu jednotek let.
30.10.2018 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444