Nová řada praček Hotpoint Natis: Úspornější než A+++

Značka Hotpoint uvedla na český trh svou již třetí řadu předem plněných praček Natis. Ta spojuje to nejlepší z obou stávajících řad Futura a Aqualtis.

Pračka Hotpoint Natis zaujme už na první pohled svým designem - minimalizace textu na ovládacím panelu navozuje čistý vzhled a dvířka s chromovaným rámem nebo černým rámem s černým průhledným sklem výrobku dodávají na atraktivnosti.


Nejdůležitějším benefitem nových praček řady Natis jsou však technologie Direct Injection, Digital Motion Technology a EcoRain, které reagují na čtyři nejdůležitější požadavky spotřebitelů při výběru pračky - odstranění i velmi odolných skvrn, zabránění poničení vláken oblečení, zabránění vyblednutí barev a v neposlední řadě zajištění značné úspory energií.

Kombinace jmenovaných technologií dokáže odstranit více než 100 skvrn různého původu při teplotě pouhých 20°C. Zároveň zaručuje 20% snížení spotřeby vody a 50% úsporu energie v energetické třídě až o 40 % lepší než A+++.
 

Direct Injection - ochrana barev a úspora energie

Technologie Direct Injection chrání barvy před vyblednutím a spoří energií při efektivním praní na 20°, technologie Direct Injection, která je známá již z praček řady Aqualtis, přeměňuje prací prostředek ještě před vstříknutím do prádla na pěnu s čistícím výkonem o 60 % vyšším než v tradiční pračce. Vytvořením pěnové emulze lze snížit teplotu praní na pouhých 20°C při zachování účinnosti 40°C, takže je možné prát bílé a barevné prádlo dohromady, aniž by se vzájemně obarvilo a přitom dochází k odstraňování všech skvrn a nečistot. Zároveň jsou chráněny barvy před vyblednutím a díky nižšímu ohřevu uspořena energie.

Digital Motion Technology - odstranění více než 100 druhů skvrn při 20° pohyby bubnu

Novinkou je Digital Motion Technology. Jedná se o sadu 10 různých pohybových sekvencí bubnu s odlišným směrem otáčení a různou rychlostí v rámci jednoho cyklu zajištěné novým bezuhlíkovým motorem. Každý typ pohybu bubnu byl vyvinut pro odstranění konkrétních typů skrvn. Testování proběhlo na vzorku 100 skvrn a jejich různých kombinací (např. čokoláda, kečup, borůvky, make-up, červené víno, olej, marmeláda, zvýrazňovač nebo antuka.

EcoRain – výrazná úspora vody díky recirkulaci vody

Další technologií, která se výrazně podílí na snížení spotřeby energie a především vody je EcoRain. Ta umožňuje díky hydraulickému okruhu recirkulaci vody, díky níž se do bubnu napustí pouze minimum vody nutné k namáčení prádla a to na jednu náplň koluje vícekrát. Díky EcoRain dochází k 50% úspoře energií (ve srovnání s pračkou s kapacitou 10 kg v třídě A+) a 20% snížení spotřeby vody. Pračky Natis dosahují energetické třídy až o 40 % úspornější než A+++.

Pračky navíc disponují například rychlým odstraňováním skvrn za 45min. programem při 20°C, programem Hedvábí, Bed & Bath pro ložní prádlo a ručníky, Woolmark Platinum Care pro péči o vlnu, antialergenním cyklem, antibakteriální těsnící gumou bubnu, autočištěním a další.

Na první pohled zaujme prémiový design s chromovanými nebo celočernými průhlednými dvířky a také ovládací prvky: Otočný zásobník na prací prostředek se skrytou tabulkou programů, přehledný LCD displej a otočný knoflík s hladkou rotací a otočný knoflík s hladkou rotací.



Pračky Hotpoint Natis se vyrábějí s kapacitou 8 - 10 kg. Modelová označení praček Hotpoint Natis začínají písmeny RPD, např. model RPD 947 DX CZ s kapacitou 9 kg, 1400 ot./min. a chromovanými dvířky s MOC 14 990 Kč.

Více informací: www.hotpoint.cz
05.01.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444