Nová paleta barev lakovaných skel udává směr

Použité sklo v interiéru dokáže vnést do prostoru více světla a vzdušnosti. Interiér se opticky zvětší a získá na eleganci. Sklo se nejčastěji uplatňuje na posuvných dveřích, dělicích příčkách, šatních skříních, schodech nebo jako obklad stěn a nábytku. Společnost AGC představila nové odstíny lakovaných skel a nabízí tak ještě šiřší uplatnění tohoto materiálu v interiéru.

Odolný materiál šetrný k životnímu prostředí 

Již dobře známá skla Lacobel a Matelac byla představena v nových odstínech. Průmyslová technologie používaná pro aplikaci laku na zadní stranu skla jej činí daleko odolnějším vůči poškrábání a dává mu jednotný a trvalý vzhled. Navíc jsou obě skla, Lacobel i Matelac, šetrná k životnímu prostředí, protože neobsahují žádné těžké kovy nebo škodlivé chemikálie. V roce 2016 byla skla společnosti AGC Glass Europe znovu certifikována a získala ocenění Cradle to Cradle CertifiedTM Bronze, který dokládá snahu výrobce poskytovat výrobky pro udržitelný rozvoj a chovat se ekologicky.
 

Vyvážená škála v lesku a matu

Lacobel je sklo na jedné straně opatřené lakem, zatímco Matelac má na jedné straně lak a druhá strana je matovaná. Dohromady nabízejí nekonečně rozmanité designové možnosti. Zmíněná dvojí škála s názvem Lacobel a Matelac 2020 obsahuje 20 módních odstínů v každém z obou provedení. Barvy byly pečlivě vybrány ve spolupráci s předními odborníky v oblasti designu a jsou předurčeny k tomu, aby udávaly směr minimálně do roku 2020. Obsahují jemné a pudrové tóny i jedinečné třpytivé barvy pro dosažení luxusního vzhledu. Dovolují střídání matných a lesklých efektů někdy tón v tónu (14 stejných odstínů), jindy ve vzájemném kontrastu. Škála matných skel Matelac se sametovým povrchem byla rozšířena o 8 barev a sleduje trend matných a saténových povrchů.  

Škála 2020 byla navržena výhradně pro interiérové aplikace a propůjčí jak nábytku, tak i obkladu stěn sofistikovaný nádech. Pro exteriéry doporučujeme škály tepelně tvrzených skel Lacobel T a Matelac T.

Nevíte, který odstín by vašemu interiéru slušel? Vyzkoušejte si kombinace barev, lesku a matu na jednoduchém vizualizéru
 
 


Tři linie, které splní veškeré požadavky

Skla jsou k dispozici ve třech barevných liniích: Classics, Trendies a Exclusives. Linie Classics obsahuje nadčasové barvy, například White Soft a Black Classic. Linie Trendies zase představuje přírodní tóny, které jsou nyní módní, včetně odstínů typu Green Soft, Green Sage a Red Terracotta. A nakonec linie Exclusives tvořená stříbřitými, metalickými nebo jemně třpytivými barevnými odstíny, které nabízí výhradně AGC. Nejnovějším přírůstkem této linie jsou Lacobel Copper Metal a Lacobel Brown Starlight, které perfektně doplňuje Matelac Brown Walnut. Lacobel a Matelac lze úspěšně kombinovat s nejrůznějšími materiály jako je dřevo, kámen nebo kov.
Čím je škála skel Lacobel a Matelac tak výjimečná? Co to pro vás znamená?
Odolný materiál Stěny, posuvné dveře a nábytek si zachovají svůj originální vzhled po dlouhou řadu let. 
Vysoce kvalitní lak nanášený na sklo průmyslovou technologií Výrobní proces AGC je zárukou jednotného a zářivého (Lacobel) nebo matného (Matelac) vzhledu a dokonalé přilnavosti laku ke sklu.
Používané laky jsou šetrné k životnímu prostředí.
Nepoškozují kvalitu vnitřního ovzduší, protože emitují jen zanedbatelné množství těkavých organických látek (VOC) a formaldehydu. 
Každá škála obsahuje 20 módních odstínů Široké možnosti pro lesklý nebo matný design. 
Snadná montáž - rychlá a čistá aplikace; rekonstrukce bez bourání Způsob instalace je rychlý a zkracuje např. přerušení provozu při rekonstrukci na minimum času. Montážní pokyny naleznete na www.yourglass.com.
Oba typy skel mohou být opatřeny fólií SAFE (+) Fólie poskytuje zvýšenou bezpečnost v případě rozbití skla.
Navíc chrání lak před poškozením a vlhkým prostředím.


Prohlédněte si realizace:

 

Chcete-li se dozvědět více o dalších typech skel, možnostech zpracování, zjistit technické parametry či získat návody k instalaci, navštivte produktové stránky společnosti AGC www.YourGlass.com.
17.10.2016 | PR
  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444