Nová minerální izolace na českém trhu

Revoluční technologie od Knauf Insulation

Novou řadu vlastní generace izolačních produktů ze skelné minerální vlny, která byla již úspěšně uvedena na severoamerickém trhu a ve Velké Británii, uvádí od července společnost Knauf Insulation na trh také v České republice a dalších evropských zemích.

Společnost Knauf Insulation, jeden z předních a nejrychleji rostoucích světových výrobců izolačních materiálů, přichází s novinkou vyrobenou s pomocí nové revoluční technologie ECOSE® Technology, která se výrazně liší od tradičních izolačních materiálů – při její výrobě se namísto ropného základu používá patentované přírodní pojivo z rychle se obnovujících organických látek bez obsahu fenolu a formaldehydu.

Nová generace minerální izolace s technologií ECOSE® Technology je díky použití přírodního pojiva výrazným krokem směrem k trvale udržitelnému stavebnictví. Ve srovnání s tradiční minerální izolační vlnou nejen zlepšuje vnitřní kvalitu vzduchu, ale také přispívá k celkové udržitelnosti budov. Z pohledu koncového zákazníka, který upřednostňuje ekologické bydlení, je minerální izolace s ECOSE® Technology tou nejlepší variantou.

Co je ECOSE ® Technology?

ECOSE® Technology je zcela nová technologie přírodního pojiva bez obsahu formaldehydu, fenolů a akrylátů. Při její výrobě se namísto ropného základu používají rychle se obnovující látky. Díky nižší energetické náročnosti při výrobě pojiva je technologie šetrnější k životnímu prostředí. Je také chráněna několika celosvětovými patenty.

S minerální izolační vlnou s ECOSE® Technology se skvěle manipuluje - produkty jsou měkčí, méně prašné, bez zápachu a snadno se řežou. Na rozdíl od jiných typů skelných vln pokožka při styku s tímto novým materiálem nesvědí, takže práce s ním je mnohem snazší a příjemnější. Vyznačuje se vysokým stupněm ekologické udržitelnosti, jakého dosud nebylo dosaženo. Ve srovnání s tradiční izolační vlnou přispívá použití produktu ke kvalitnějšímu vnitřnímu prostředí budov. Navíc má všechny výhody, na které jste zvyklí u tradiční minerální vlny. Minerální izolace s ECOSE® Technology zachovává stávající vynikající mechanické vlastnosti - vysokou izolační a akustickou schopnost, paropropustnost a ohnivzdornost.


Reakci trhu v zemích, kde byla tato revoluční novinka uvedena, okomentovala Jana Nedasová, marketingová ředitelka Knauf Insulation pro východní Evropu, takto: „Reakce byla zatím naprosto úžasná, a to i na trzích, které zaznamenaly pokles ve stavebnictví. Architekti ekologický aspekt velice oceňují a mnoho projektů vysloveně vyžaduje použití izolace s ECOSE® Technology. Po produktech je vysoká poptávka také mezi stavebníky, a to zejména proto, že s novými izolacemi se podstatně lépe a pohodlněji pracuje.“

Uvedením nové generace minerální vlny s ECOSE® Technology zažívá odvětví výroby izolačních materiálů vůbec největší inovaci ve své historii.

Více informací:

www.ecose-technology.com

www.knaufinsulation.com

 

 

14.07.2009 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444