Nová fasáda - ECOROCK

Nový zateplovací fasádní systém ECOROCK - ekologie + ekonomika -prezentuje na stavebních veletrzích firma Rockwool, a.s. Praha. Jde o fasádu, která se skládá mimo jiné z lepicí hmoty, fasádní desky, různých mezivrstev a omítky. Zákazník si ji může upravit silikonovým nátěrem ve 360 barevných odstínech.

Omítky jsou buď minerální zatírané nebo minerální škrábané. K přednostem novinky patří výborné tepelně izolační vlastnosti, vysoká paropropustnost, zvýšená protipožární odolnost stavby, dobrá izolace proti hluku a nízká tepelná roztažnost. Pracovnice marketinku firmy Dana Hochmannová řekla, že správným a kompletním zateplením - oken, dveří střechy a systémem ECOROCK, se dá ušetřit při vytápění objektu až 50 procent energie.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Materiál firmy Rockwool byl použit například při stavbě multifunkčního paláce Flora v Praze. Nebude chybět ani při výstavbě největšího střechařského projektu roku 2003, a to na výrobním závodu konsorcia automobilek Toyota-Peugeot-Citroen Automobile Czech, který vyroste v průmyslové zóně Kolín-Ovčáry. Plocha střešních desek přesáhne 12.000 metrů čtverečních. Do Kolína poputují týdně desítky kamionů materiálu Rockwool.
Výrobek ECOROCK přihlásila firma do soutěže o Zlatou medaili IBF 2003. Na českém trhu tato dánská firma působí už deset let a pravidelně se zúčastňuje stavebních veletrhů v Brně.
13.04.2003 | mava
  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444