Nová bioklimatická pergola pro náročné

Toužíte si léto užít plnými doušky za slunce i deště? Nová bioklimatická pergola ESPACIO od tradičního českého výrobce stínění CLIMAX vám to umožní. Bezchybně totiž pracuje za jakéhokoliv počasí a v každém ročním období. Dojem udělá nejen svými funkcemi, ale i moderním nadčasovým designem bez jediného viditelného šroubku.

Královna pergol

Bioklimatické pergoly patří ke špičce mezi pergolami i zastřešením teras vůbec. Kdo vyžaduje to nejlepší na trhu, ať z hlediska funkce či designu, je pro něj pergola ESPACIO ideálním řešením. Bioklimatické pergoly jsou známé chytrým využitím přírodní energie. Jejich velkou výhodou je ochrana před nepříznivými vlivy počasí, přirozená ventilace a odvod dešťové vody schovaný v nosné noze pergoly.

Hliníkové lamely, ze kterých se střecha ESPACIA skládá, ovládá systém poháněný motorem. Dopad slunečního záření na venkovní plochu lamel způsobuje jejich zahřívání, což vede k přirozenému konvekčnímu pohybu vzduchu zdola nahoru, skrz lamely. „Lidé pod pergolou se tak mohou bez jakéhokoli mechanického zásahu těšit příjemnému čerstvému vzduchu. Děje se to zcela přirozeně, bez spotřeby energie. Nastavení sklonu lamel umožňuje obměnu intenzity vánku i slunečního svitu v prostředí pod pergolou a tím perfektní kontrolu mikroklimatu,“ vysvětluje David Žabčík, obchodní ředitel největšího českého výrobce stínění CLIMAX.
 

Neomezený výběr

Pergola ESPACIO je vhodná na terasy, atria, verandy, restaurace či jako volně stojící objekt na zahrady. CLIMAX lakuje ESPACIO těmi nejkvalitnějšími barvami a zákazník má na výběr ze stovek barevných odstínů, různých povrchů a stupňů lesku. „Pergolu vyrábíme vždy pro každého zákazníka na míru, přesně podle jeho individuálních požadavků,“ říká David Žabčík.


Bioklimatickou pergolu ESPACIO je také možné doplnit vyfrézovanými a zapuštěnými LED světly do hliníkového profilu, která se dají ovládat dálkovým ovladačem či různými čidly a dokonale osvětlí celý prostor pod pergolou. A jestliže dáváte přednost romantickým svíčkám, u hliníkových pergol se nemusíte bát požáru, protože hliník je nehořlavý materiál.
 

Stavba jednoduše a rychle

Stavbu většiny pergol není nutné ohlašovat. Územní posouzení, ohlášení ani povolení totiž není potřeba u malých zahradních staveb do zastavěné plochy 25 m2 a do 5 m výšky s jedním nadzemním podlažím u staveb, které neslouží k trvalému obývání. Pergola také nesmí obsahovat hygienická zařízení nebo vytápění. Nesmí se v ní skladovat hořlavé látky a výbušniny. Stavba musí být v souladu s územně plánovací dokumentací a nacházet se v odstupové vzdálenosti od společných hranic pozemků alespoň 2 metry.

02.07.2018 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444