Nízkenergetická varianta rodinného domu se vyplatí

NOVA 101 z katalogového portfolia  RD Rýmařov je jedním z nejprodávanějších montovaných typových domů v České republice. Jeho obliba je dána zejména praktickým dispozičním řešením, které nabízí velkorysou užitnou plochu na úsporné ploše. Příznivá je také jeho cenová dostupnost.

Přízemní prostory slouží převážně jako společný prostor pro celou rodinu, je tu ale také pracovna a přistavěná garáž. Tyto prostory, i když u nich došlo k individuálním úpravám, hrály podstatnou roli v rozhodování manželského páru, který si nízkoenergetickou variantu, tedy dům NOVA 101 EVO, zvolil za svůj domov a před časem se do hotového nastěhoval se dvěma malými dětmi a psem.

Důvodů, proč se mladí manželé rozhodli pro dodavatele RD Rýmařov a právě pro tuto stavbu, bylo ale víc. Patří k nim například fakt, že RD Rýmařov už před časem rodinné domy, které nabízí jako nízkoenergetické, přizpůsobil potřebám programu Zelená úsporám. Paní Věra a pan Jan tak získali dotaci, která jim pomohla bydlení financovat. “Od RD Rýmařov jsme dostali všechny potřebné doklady a pokud bylo nutné něco doplnit nebo upravit, tak nám to firma vždy velmi rychle dodala,” shodují se.


A vyplatí se skutečně nízkoenergetická stavba?

„Díky využívání tepelného čerpadla můžeme využívat výhodnější tarif než většina domácností. Za rok jsme spotřebovali cca 4,3 MWh, za což jsme platili 15 000 Kč. Jedná se o celkovou spotřebu elektrické energie, která byla v domě spotřebována při nepoužívání krbových kamen a plynu. Na spotřebu má také jistě vliv fakt, že máme konstantně nastavenou teplotu na 24 °C.“

Pokud jste se rozhodli pro stavbu rodinného domu a hledáte dodavatele, vždy se vyplatí získat předem co nejvíce informací od stavebníků, kteří si již touto zkušeností prošli. Postupovali tak i Věra s Janem:

“Byli jsme se podívat na stavby domů od RD Rýmařov, které se prováděly v okolí, a pracovníci na stavbě nám vždy ochotně vše ukázali. Navštívili jsme také několik vzorových domů a dokonce i několik obyvatel domů od RD Rýmařov, abychom se jich zeptali, jak se jim v domě líbí, a zda byli se společností RD Rýmařov spokojeni.”


Montované domy společnosti RD Rýmařov na bázi lehké prefabrikace dřeva se dnes těší oblibě stavebníků z mnoha důvodů.  Jedná se o dřevostavby, jejichž nosná konstrukce je vyrobena z kvalitního smrkového dřeva. Předem se vyrábějí jednotlivé stavební díly - velkoplošné panely, které se na místě smontují dohromady. Využití propracované stavebnicové technologie zaručuje jednu z největších výhod, kterou je značná rychlost výstavby  - na svém místě stavba stojí do měsíce, stavět se přitom dá prakticky za každého počasí.

Výstavba domu probíhala velice rychle. Od přivezení prvního panelu jsme do 18 dní skutečně bydleli. Postavili jsme si malé kempingové židličky na pozemek a dívali se, jak nám dům roste před očima. Velmi stresující bylo, když začalo první den na rozestavěný dům bez střechy pršet. Stavba se sice zakryla, ale zakrytí nebylo dokonalé. Druhý den se dům vysoušel vysoušeči a vše pěkně uschlo a stavělo se dál,” vzpomínají Věra a Jan na to, jak vznikal jejich současný dům.


Dodejme jen, že stavby RD Rýmařov samozřejmě splňují přísné domácí i evropské normy, ať už jde o bezpečnost, nebo o protipožární ochranu. Použitá technologie a kvalitní provedení navíc zaručují domům dlouhou životnost.
07.02.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444