Nevšední a praktické bydlení v bungalovu

Bungalov 1181: Projekt pro stavební povolení pořídíte od 15 820 Kč. Při realizaci stavební firmou na klíč vychází rozpočtové náklady na tento dům 1,88 mil Kč, při svépomocné výstavbě se cena pohybuje kolem 1,3 mil Kč. Uvedené ceny jsou bez DPH.

Bungalov 1181: Projekt pro stavební povolení pořídíte od 15 820 Kč. Při realizaci stavební firmou na klíč vychází rozpočtové náklady na tento dům 1,88 mil Kč, při svépomocné výstavbě se cena pohybuje kolem 1,3 mil Kč. Uvedené ceny jsou bez DPH.

Stále oblíbenějším typem rodinného bydlení jsou u nás bungalovy. K jejich příjemným vlastnostem patří praktické dispoziční řešení. Protože se ve většině jedná o přízemní stavby, lákavá je absence schodiště a díky jednoduššímu půdorysu většinou i větší rychlost stavby. Kompaktní tvar bungalovu také usnadňuje možnost budovat tuto stavbu jako nízkoenergetickou.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Bungalov 1275: Projekt pro stavební povolení od 26 000 kč. Rozpočet realizace stavební firmou na klíč činí 2,9 mil Kč, při svépomocné výstavbě se cena pohybuje kolem 2,0 mil Kč. Uvedené ceny jsou bez DPH. Projekt je možné objednat i s přistavěnou garáží.

Společnost Euroline Bohemia, která patří od roku 1998 k lídrům na trhu s typovými projekty  rodinných domů, na trend obliby tohoto typu bydlení reaguje. V současné době  má ve své nabídce úctyhodných 131 projektů bungalovů.

Bungalovy jsou vhodné na širší rovinatý pozemek. Abyste si mohli bydlení v bungalovu skutečně vychutnat, v jeho nejbližším okolí by neměly převažovat stavby, které by jej výrazně převyšovaly.

Tyto domy jsou  předurčeny splynout s prostředím. Jsou převážně  přízemní, otevřené do zahrady a doplněné posezením na terase, takže nabízí možnost vpustit do domu okolní přírodu. Záleží jen na majitelích domu, jak této šance využijí.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Bungalov 772 xl: Projekt pro stavební povolení je od 30 240 Kč. Rozpočtové náklady při realizaci stavební firmou na klíč vychází na 4,4 mil Kč, při svépomocné výstavbě kolem 3,0 mil Kč . Uvedené ceny jsou bez DPH.

Tak jako v minulosti byly tyto původně zcela jednoduché stavby obohaceny verandami a terasami, aby zvýšily komfort svých obyvatel, přibývají k nim dnes přistavěné nebo samostatně stojící garáže  a zahradní stavby. Pokud to rozměry pozemku dovolí a zbývají ještě  finance, tak pomyslnou třešničkou na dortu se může stát zahradní bazén.

Nízkoenergetické bungalovy

Euroline Bohemia má ve své nabídce i nízkoenergetické bungalovy. V projektu jsou navrženy stavební konstrukce s nadstandardními tepelně technickými vlastnostmi a moderní technologie vytápění (tepelné čerpadlo vzduch – voda, podlahové vytápění). Předpokládaná spotřeba energie za rok je do 50 kWh/m2.

Příkladem projektu nízkoenergetického bungalovu jsou např. Bungalov 1181, Bungalov 1275   nebo Bungalov 772 XL, které vidíte na obrázcích.

Společnost EUROLINE BOHEMIA sídlí v Brně, má 34 zastoupení po celé ČR.


11.04.2012 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444