Netradiční realizace za použití fasádních desek Cembrit Zenit

Bytové domy, Lerum, Dánsko

Bytové domy, Lerum, Dánsko

Atraktivní stavba vyžaduje kvalitní nápad, podpořený dobrými znalostmi architekta. Zda se ale stavba povede a bude se líbit, záleží především na fasádě domu. Ta rozhoduje o celkovém úspěchu a neúspěchu ...

Pro vaši inspiraci jsme vybrali několik zajímavých staveb z celé Evropy, které úspěch rozhodně sklidily. Aniž by se na první pohled zdálo, mají mnoho společného. Zkušeného architekta, náročného investora a fasádní desky Cembrit Zenit, zaručující výjimečný vzhled a celkovou kvalitu.

1) Bytové domy, Lerum, Dánsko
Nová výstavba na okraji města Lerum v Dánsku je prototypem vkusného bydlení 21. století. Moderní architektura podtrhnutá zvolenou barevnou kombinací fasádních desek Cembrit působí velice příjemně a klidně. I proto jsou obyvatelé těchto domů spokojení a rádi se po práci vracejí do svých domovů.

   

2) Sídlo společnosti Siemens, Švédsko
Siemens si udržuje vedoucí pozici na světovém trhu v oblasti podnikání automatizace a řízení energií, dopravy, medicíny, informací, komunikací a osvětlení. I proto potřebuje takové sídlo, které bude odpovídat jejímu postavení a prestiži. Fasáda, imitující svojí strukturou dřevěný obklad, přesně zapadá do místní přírody. Úzké profily vláknocementových fasádních desek Cembrit ale na rozdíl od dřeva nevyžadují žádnou údržbu a po svoji dlouhou životnost si zachovávají perfektní vzhled.

   
 
3) Vzorový pasivní dům, Dunajská Lužná, Slovensko
Co je to dobrý dům? Po 15 letech práce, studování, pozorování, zkoušení, hledání, rozmýšlení, porovnávání a rozhodování, navrhl Ing. Petr Falat ve spolupráci s architektem rodinný pasivní dům, který čerpá energii ze slunečního záření a ze země okolo domu. V létě ho tak chladí, naopak v zimě vytápí. A proto, že perfektní dům musí dobře vypadat, použil jako obklad kombinaci fasádních desek Cembrit ZenitCembonit FDA a maloformátových desek Cembrit 80 x 40. Výsledek se opravdu povedl.

   
 
4) Sídlo společnosti Sladké vzpomínky, Warszvawa, Polsko
Firma, zabývající se výrobou čokolád a pamlsků, si při výběru vzhledu fasády vybrala velice výraznou kombinaci sytých barev z řady fasádních desek Cembrit Metro a Cembrit Zenit. Smyslem výběru, který plní svůj účel, je zanechat v každém návštěvníkovi budovy sladké vzpomínky, které přesně odpovídají mottu a zaměření společnosti.

   

Nevíte si rady s výběrem, vyžadujete odborné rady a nebo chcete znát konkrétní cenu fasády na váš objekt?

Společnost Cembrit vám v tomto směru poskytuje maximální servis. Bezplatně za vámi přijedeme, provedeme kalkulaci, dovezeme nebo zašleme vzorky a montážní návody, poradíme s výběrem a všemi technickými informacemi kolem celé skladby fasády.

Kontaktní osobu dle vašeho bydliště naleznete na www.cembrit.cz/obchodni-zastupci.

Více informací o fasádách Cembrit najdete na www.cembrit.cz/fasady.
26.11.2012

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444