Nestárnoucí černobílá: vsaďte na klasiku, sluší koupelnám i kuchyním

Hledáte nadčasovou kombinaci barev, která vás ani po letech neomrzí? Vsaďte na klasiku v podobě černé a bílé, která v sobě snoubí eleganci, čistotu i originalitu. Díky širokému výběru tvarů, vzorů, povrchů i stylů není ani tato volba žádná nuda.

Zatímco bílá barva navozuje pocit čistoty a svěžesti, opticky zvětšuje prostor, černá symbolizuje především eleganci a luxus. Jejich spojení představuje nestárnoucí kombinaci, která zvýrazní každý interiér, nepodléhá módním trendům a zůstává nadčasová v každém stylu jejího použití. A těch je opravdu nespočet. Zaměřit se totiž můžete nejen na velikost, ale vybírat můžete také z nepřeberného množství povrchů, které pomocí optických efektů tvoří jedinečné hry světel a stínů, až po mozaiky a netradiční tvary. Celou řadu jedinečných modelů lze nalézt i na českém trhu, inspirujte se v naší galerii.

 

Široká nabídka tvarů i vzorů

Jedním z nejoblíbenějších řešení černobílého designu je podlaha v podobě šachovnice ve stylu Art Deco. Tu je možné vytvořit i s pomocí mozaiky či jí podobných drobných vzorů. Jestliže hledáte černobílou kombinaci i v jiných než čtvercových tvarech, doporučujeme vyzkoušet třeba hexagon nebo chevron. Anebo dekor ve tvaru různě velkých puntíků. Pokud se obáváte výrazného kontrastu mezi černou a bílou, můžete jej zjemnit např.  pomocí motivů vlnek, ornamentů, metalického šrafování nebo stále populárnějších odstínů šedé. Chybu však neuděláte ani s čistým bílým obkladem či dlažbou, které v kombinaci s dřevodekorem vytvoří oblíbený skandinávský design.

 

Reliéfní povrchy a hra se světly

Černobílá kombinace přímo vybízí ke hře světel a stínů. Té lze docílit nejen směrem a intenzitou světla, které na obklady a dlažby dopadá, ale také povrchovou úpravou. Zatímco hladký lesklý povrch maximálně odráží světlo obou těchto barev, které se tak vykreslí v tom největším možném kontrastu, matné povrchy s plastickou strukturou světlo více pohlcují a odráží tak barvu v tlumenějších odstínech šedé či krémové. Originálního a zcela jedinečného vzhledu pak dosáhnete také kombinací matu a lesku, stejně jako hladkého a strukturovaného povrchu. 

28.02.2022 | PR
  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444