Nesplachujte peníze do záchodu! Pořiďte si automatický uzávěr vody.

Protékající záchody, vadné pojistné ventily nebo zapomenuté otevřené kohoutky... jeden takový únik vody stojí rodinný rozpočet desítky tisíc korun. Automatické uzávěry vody jsou přitom dnes už natolik levné, že se vyplatí téměř do každého bytu či rodinného domu.

Každý z nás má ve svém okolí někoho, kdo zažil problém s únikem vody ať už kvůli technickému problému nebo kvůli pouhé nedbalosti. Protékající záchod ještě patří k těm méně závažným problémům. Jen v ČR pojišťovny evidují přes 120 000 vytopených bytů ročně což je cca 330 případů denně. Přitom jeden vytopený byt může způsobit až statisícové škody. Můžeme se jen dohadovat jaký násobek tvoří nenahlášené události.

Příčin mohou být desítky, jako například závada na pojistných ventilech bojlerů, prasklé potrubí, vadné uzávěry a regulátory, lidská nepozornost v podobě přetečené vany, opomenuté neuzavřené sprchy či vodovodní baterie, případně poruchy na závlahách, atd. Snadným řešením je automatický uzávěr vody, který dokáže ihned reagovat na nežádoucí úniky vody.
 

Hlídání vody od české firmy do bytu i na chalupu

Česká firma BONEGA má s měřením vody více než 25 let zkušeností. Jejich vývojový tým proto přišel s cenově dostupným automatickým uzávěrem vody, který podobné případy umí detekovat a vodu okamžitě uzavřít.
 
 
Zajímavý je především v tom, že umí pracovat i v režimu přerušeného internetového spojení a díky bateriím není závislý na elektrické rozvodné síti.

Samotné nastavení je třeba provést v dostupnosti internetového připojení. Přístroj si nastavení uloží do paměti a poté i při přerušeném internetovém spojení bude správně reagovat. Tato přednost umožňuje i jeho použití tam, kde není možné žádné internetové připojení (např. chalupy).

Nezávislost na elektrické rozvodné síti řeší kvalitní bateriové napájení (jiní výrobci mají většinou napájení na 230V AC). Navíc je uživatel v dostatečném předstihu informován o docházející kapacitě baterií a jejich výměnu si dokáže provést sám.
 
 
Na jaké situace může automatický ventil ihned reagovat uzavřením přívodu vody?
 
  1. Prasklé potrubí, hadice atd.
  2. Při nebezpečí přetečení vany.
  3. Slabě a trvale protékající záchodový ventil či pojistný ventil bojleru.
  4. Umí také omezit denní spotřebu vody (např. ze studny).

Automatický uzávěr vody lze využít i k dálkovému odečtu spotřeby vody

Při napojení do aplikace Hlídač spotřeby umí uzávěr vody upozornit uživatele emailem i na následující události:
 
  1. Podezřelý výkyv ve spotřebě, který je automaticky vyhodnocován v každou celou hodinu
  2. Spotřeba za poslední hodinu, která je větší, rovna nebo menší než uživatelem nastavená hraniční hodnota v litrech.
  3. Součet spotřeby v daných hodinách. Např. odhalení protékajícího kohoutku v nočních hodinách.
 
Více informací o uzávěrech vody najdete na chytrevodomery.cz.
01.12.2021 | PR
  • Chytré vodoměry BONEGA

    Nabízíme revoluční řešení online odečtu vody za pomoci chytrých vodoměrů. Sofistikované řešení nachází využití zejména v bytových domech, kde dokáže zvýšit efektivitu údržby a řešení případných oprav, a navíc snížit náklady na dodávku vody až o 35%.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444