Neriskujte a nechejte čistění okapů na robotovi

Podzim je opět tady. Listí na zemi, na střeše a hlavně v okapech. Nechat okapy plné znamená riskovat zatékání do domu, zničení omítky i samotných okapů. Jejich čištění naštěstí nikdy nebylo jednodušší.

Okap představuje klíčového spojence v rámci ochrany omítky před vodou stékající ze střechy, brání zatékání do domu a často pomáhá svádět dešťovou vodu do nádob, odkud se následně odebírá za účelem zalévání zahrádky či květin.
Čisté okapy? iRobot Looj 330 se o to postará 
Aby se však dešťová voda dostala tam, kam má, musíte okap udržovat plně průchozí, tedy čistý. Většina odborníků doporučuje jarní a podzimní údržbu - čištění dvakrát za rok. Někdo dává přednost dokonce kratším intervalům. Ať už však čistíte okapy jednou nebo dvakrát ročně, určitě se shodneme na tom, že to není nic příjemného a bohužel ani bezpečného.

Právě z těchto důvodů mnoho lidí nečistí okapy vůbec, nebo si raději povolá specializované firmy. Americká společnost iRobot, specialista na robotiku, přišla s inteligentním řešením. Na jaře letošního roku uvedla na český trh robotický čistič okapů.
Robot, který sí ví rady
Hlava robotického čističe se otáčí rychlostí 500 otáček za minutu a nekompromisně vyhazuje z okapů veškerý nepořádek, který tam nepatří. Nutno podotknout, že Looj 330 je vybaven speciální technologií, díky které není tento pomocník žádný hlupák. Společnost iRobot skutečně mistrně využila svého robotického know-how a vybavila robotický čistič okapů dvěma čisticími módy. V automatickém módu robot sám vyhodnotí optimální postup čištění. V jeho průběhu reaguje na překážky a upravuje čisticí pohyb tak, aby dosáhl nejlepšího možného výsledku.

V manuálním módu ovládáte robota sami pomocí dálkového ovladače a rukojeti v jednom s dosahem až 15 metrů. Zde záleží pouze na vás, jak dlouho robot na určitém místě setrvá a kdy vyhodnotíte daný úsek jako čistý. iRobot Looj na jedno nabití vyčistí okap o délce až 60 metrů. Jelikož robotických čistič okapů Looj 330 váží pouze 1,26 kg a má skutečně velmi nízký profil, nepronese se a hlavně se nezasekne prakticky v žádném okapu.
Kde robotický čistič okapů zakoupit?
Looj 330 je k dostání v síti autorizovaných prodejců iRobot nebo na oficiálních internetových stránkách www.irobot.cz. Jeho doporučená cena činí 7.489 Kč. Seznam všech autorizovaných prodejců najdete na webu irobot.cz v sekci Prodejci.
15.11.2013 | PR - Certus Mercatus

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444