Neocenitelné výhody dřevostavby značky Hobbytec

Důvodů, proč zvolit stále populárnější dřevostavbu přibývá. Patří mezi ně nízké pořizovací náklady, variabilita, vysoká odolnost a šetrnost k okolí. Přední výrobce produktů pro dům a zahradu společnost Hobbytec má ve své nabídce hned několik typů, které se liší svým designem, dispozicemi a zpracováním. Široká škála uspokojí náročné požadavky jak mladé rodiny, tak i staršího páru.

Přední výrobce produktů pro zahradu a dům přichází s mobilním domem pro rodinu i starší pár

Přírodní materiál splní všechna vaše očekávání, ať se jedná o rodinný či mobilní dům, nebo komerční objekt. Jak si však zařídit bydlení v této moderní stavbě?
 
„Při výběru tohoto typu domu je třeba myslet na účel, finance, vlastnosti pozemku, budoucí vzhled zahrady a také na to, jak trávíte volný čas. U dřevostavby je úžasné, že se dá přizpůsobit zcela na míru vašim požadavkům. V naší nabídce tak najdete desítky různých rozměrů, a to již od 33 m2. Vždy však záleží pouze na vás, jak si dispozice domu zařídíte,“ odpovídá Miroslav Zelený, CEO společnosti Hobbytec.
 

 

Dřevostavba šetří přírodu i váš rozpočet

Dům z tohoto materiálu je maximálně šetrný k vašemu rozpočtu. Oproti zděné variantě není prvotní cena natolik vysoká. Jedním z důvodu je, že nemusíte budovat nákladné základy. Ty tu nejsou potřeba, celá stavba totiž stojí na zemních vrutech.

Velkou výhodou je také možnost dalšího rozšíření. V případě, že máte na začátku omezené finanční možnosti, není třeba se pouštět ihned do velkého projektu. Dům může růst v průběhu času a stavět se po částech. Ve výsledku je pak možné získat obytnou plochu až 150 m2.

„Šetrnost k přírodě nevyplývá pouze z užitého materiálu, ale také z nenáročnosti provozu. Do dřevostavby můžete umístit jakýkoliv druh vytápění, i jejich kombinaci. A tak například s volbou solárních panelů ušetříte až několik desítek tisíc korun ročně,“ doplňuje Miroslav Zelený.

Doplňky tvoří duši okolní zahrady

Prostor okolo domu není pouze vaší vizitkou, stává se především místem pro dětské hrátky, trávení volného času či slouží jako únik před každodenním stresem. Vedlejší stavby jako pergola, zimní zahrada či funkční přístřešek dotvářejí jeho celkový vzhled.

Nabídka společnosti Hobbytec je v tomto směru velmi široká. Díky využití moderního typu konstrukce, rozdílných materiálů a designu vytvoříte krásný designový prvek, který ohromí celé okolí.
Pergola v tomto směru patří mezi tradiční vybavení všech typů zahrad. Díky svým dispozicím zapadne jak do prostředí typických českých dvorků, tak i do moderních prostorů. Její krása tkví v jednoduchosti a funkčnosti konstrukce. Ta vás ochrání před nepřiznivými vlivy a vytvoří dokonalé místo pro posezení.

Jedním z důležitých aspektů při výběru se stává využitý materiál. „Nejklasičtější surovinou je dřevo. Jedná se o staletími prověřené řešení, které je odolné a zároveň elegantní napohled. Cena pergoly se pak odvíjí od velikosti a složitosti provedení. V naší nabídce je možné ji pořídit již za pár tisíc korun. V poslední době však na popularitě získává hliník. Jeho vlastnosti jsou neocenitelné, nemusí se totiž udržovat v kondici,“ vysvětluje Miroslav Zelený.

V nabídce Hobbytecu nalezneme hned několik druhů hliníkových pergol. Jejich konstrukci můžeme doplnit o střešní krytinu v různém provedení. V tomto případě se nabízí velmi odolné bezpečnostní sklo či designový polykarbonát s UV filtrem.

Nový prostor se zimní zahradou

Posezení na zahradě za každého ročního období je snem každého majitele domu. Se zimní zahradou se přání stává skutečností. K výběru máme hned několik variant, jak však vybrat tu vhodnou? Záleží na mnoha aspektech.

Při realizaci je nutné si určit především její účel. Zahrada je nejen místem pro pěstování květin, především je určena pro relax a odpočinek. Může navíc rozšířit obytný prostor domu a stát se letní jídelnou či obývacím pokojem. Modelů je hned několik a lze je přizpůsobit přesně na míru vzhledu svého okolí.

Zahrada proti větru, dešti

Opravdu designový kousek představuje tzv. celoroční zimní zahrada, která z vašeho domu vytvoří nezapomenutelné místo. Prosklená varianta nabízí neustálý kontakt s přírodou. Navíc můžete využít široké možnosti designu. Jednotlivá okna se dají zatemnit, pokrýt zelení či nechat zcela průhledná. Tato vlastnost je důležitá především kvůli udržení stabilní teploty uvnitř objektu.

 „Zahrady jsou realizovány jako klasické skleníky nebo jako systém pro možnost využití pasivní sluneční energie. Důvod stavby určuje použití materiálu, možnosti vytápění i větrání. Například rostlinám se nebude dařit bez dostatečné cirkulace vzduchu. Abychom dosáhli ideálních podmínek, musí mít objekt dostatečnou výšku. Stejně tak je potřeba zabezpečit přivádění a odvádění vzduchu z celého prostoru, pomoci nám také mohou masivní stavební prvky,“ popisuje Miroslav Zelený.

29.07.2019 | PR
  • Hobbytec CZ - vybavení pro váš dům a zahradu

    Nabízíme plné spektrum všech dostupných kvalitních variant řešení pro dům a zahradu napříč celým segmentem. Vybrané nejprodávanější výrobky si lze prohlédnout na vlastní oči v ukázkových a prodejních centrech.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444